Τι κάνει «Το στοιχειωμένο πλοίο στην άκρη του μόλου»;

Πολιτισμός
Τι κάνει «Το στοιχειωμένο πλοίο στην άκρη του μόλου»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Το... στοιχειωμένο πλοίο στην άκρη του μόλου” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Ηρακλειώτισσας Κλειώς Ιερωνυμάκη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Κομνηνός”.

«Όποιος πάει βόλτα στον φάρο μετά τα μεσάνυχτα, είναι σίγουρο ότι θα έχει μια ανατριχιαστική ιστορία να διηγηθεί την επομένη για το παλιό εγκαταλειμμένο πλοίο. Εάν δηλαδή υπάρξει... επομένη».

Τι ακριβώς συμβαίνει με το επιβλητικό σαπιοκάραβο στην άκρη του μόλου, που κανείς δεν πλησιάζει; Είναι στοιχειωμένο όπως λένε; Κι αν ναι, τι δουλειά έχουν τέσσερις μικροί μαθητές κλεισμένοι στα αμπάρια του;

Από τι κινδυνεύουν; «Η καρδιά μου χτύπαγε τόσο δυνατά, που νόμιζα ότι την ακούνε! Πόσο μεγάλα μοιάζουν τα λεπτά όταν κανείς αδημονεί. Το καράβι ήταν σκοτεινό και έμοιαζε σκουριασμένο, μύριζε παράξενα σαν θάλασσα, εγκατάλειψη και... θάνατο. Μπρρρρ...».

Το βιβλίο “Το στοιχειωμένο πλοίο στην άκρη του μόλου” είναι το δεύτερο της Κλειώς Ιερωνυμάκη. Το πρώτο της, και πάλι από τις εκδόσεις “Κομνηνός”, ήταν το “Ο μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News