Πολιτισμός

Πετροψαλιδοχαρτοχώρα, ένα υπέροχο έργο, ύμνος στη διαφορετικότητα

Η αγαπημένη, σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μουσικοθεατρική παράσταση «Πετροψαλιδοχαρτοχώρα» ξανά για τέσσερις παραστάσεις στην πόλη του Ηρακλείου

Στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου 2 έως 3 και 9 έως 10 Φεβρουαρίου (ώρα 18:00), η αγαπημένη σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Πετροψαλιδοχαρτοχώρα».

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό έργο που μας μιλά για την διαφορετικότητα, καθώς δε χρειάζεται να είμαστε ίδιοι για να είμαστε μαζί, σύμφωνα με του συντελεστές, το μαζί χρειάζεται.

Μέσα από το έργο μικροί, αλλά και μεγάλοι διδάσκονται πολλά από τις μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 8 έως 18 που όλα μαζί παίζουν χορεύουν, τραγουδούν με αξιοθαύμαστες ερμηνείες. «Δυνατός δεν είναι αυτός που μπορεί να σε ρίξει κάτω, αλλά αυτός που μπορεί να σε σηκώσει από κάτω».

Μας μαθαίνουν από μικρούς πως υπάρχει μόνο ένας σκοπός κι ένας τρόπος. Όμως στην ζωή δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή ποιος είναι ο σκοπός σου. Τον βρίσκεις ανάλογα με αυτό που επιθυμείς και μπορείς κι όχι ανάλογα με αυτό που σου επιβάλλουν κάποιοι άλλοι.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Μια παρέα παιδιών ξεκινά ένα ονειρικό ταξίδι στην Πετροψαλιδοχαρτοχώρα, όπου ζουν οι πέτρες, τα ψαλίδια και τα χαρτιά, έχοντας ψυχή και επιβάλλονται ο ένας στον άλλο με τον γνωστό αέναο τρόπο που επιβάλλονται και οι άνθρωποι! Ανάλογα δηλαδή με την δύναμη και την ισχύ τους!

Εκεί γνωρίζουν τον Χριτς που είναι ένα σκουριασμένο ψαλίδι, τον Μουτζούρη, ένα τσαλακωμένο χαρτάκι και τον Ρόκυ, μια ντροπαλή ελαφρόπετρα. Μέσα από τραγούδια, χορό, περιπέτεια και πολλές αστείες καταστάσεις τα παιδιά καταλύουν τις διακρίσεις και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς, διαπιστώνοντας πως όλοι είμαστε κάπου δυνατοί και κάπου είμαστε αδύναμοι, έτσι κι αλλιώς! 

Είσοδος: 7 ευρώ οι  ενήλικες & 5 ευρώ τα παιδιά

Διοργάνωση: Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 48ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου με την ευγενική υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Δήμου Ηρακλείου.

Κατερίνα: Κατερίνα Βεϊσάκη. Βάσω: Βάσω Κοντοπριά. Μιχάλης: Μιχάλης Μπόγρης. Νικόλας: Νικόλας Μπόγρης. Πορτατίφ, Σοφό βιβλίο: Κωνσταντίνος Ναχμιας.

Κομοδίνο, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: Ηλιαχτίδα Ρακιντζή - Καράλη.

Πολυθρόνα, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: Ελένη Χουλάκη. 

Κάδρο, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: Έλσα Αλεξάκη 

Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: Μαρία Γιανναδάκη. Χριτς: Μαρία Τζουανάκη.

Μουτζούρης: Θεοδώρα Αγγελάκη.

Κριτικός Τέχνης: Κωνσταντίνςο Μπορμπουδάκης.

Ρόκυ: Αντώνης Καραγιάννης.

Συντελεστές:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Έφη Δράκου

Σκηνικά - Κοστούμια: Άννα Χιλετζάκη

Πρωτότυπη Μουσική: Ιωάννα Κελεσή

Χορογραφίες: Χαρά Καράλη

Στίχοι: Έφη Δράκου, Ιωάννα Κελεσή

Ήχος - Φωτισμοί: Νίκος Ασπραδάκης, Γιώργος Καλογεράκης.

Trailer - Φωτογραφίες: Ευαγγελία Γούλα. 

Σχεδιασμός Αφίσας: Κωνσταντίνος Φρατζεσκάκης

Πλήκτρα: Γιώργος Καλογεράκης 

Επικοινωνία - Προώθηση: Μαρία Ορφανάκη, Φαίη Ταμιωλάκη               

Η ηχογράφηση και μίξη της μουσικής  έγινε στο GROOVE STUDIO από τον Γιάννη Πρατικάκη

Οι συντελεστές ευχαριστούν«Όλους τους γονείς των υπέροχων αυτών παιδιών για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του 48ου Δημοτικού σχολείου και την Ένωση Γονέων Ηρακλείου που στηρίζει το θέατρο στην εκπαίδευση. Όλους τους φίλους και χορηγούς  που βοήθησαν να κάνουμε αυτό το δώρο στα παιδιά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια