«Μια πριγκίπισσα κι ένα λευκό φτερό…» - Παραμύθια για ένα ταξίδι σ' έναν κόσμο μαγικό

Πολιτισμός
«Μια πριγκίπισσα κι ένα λευκό φτερό…» - Παραμύθια για ένα ταξίδι σ' έναν κόσμο μαγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,13 Ιαν 2019, 11:00
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ηράκλειο
Την 1η Κυριακή κάθε μήνα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας γεμίζει με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» από την Ελένη Μπετεινάκη ενώ την 3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη

Η  Ελένη Μπετεινάκη την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 11.00 το πρωί, στον 3ο όροφο του Μουσείου μαζί τις κούκλες της κι ένα κουβάρι με πολύχρωμη κλωστή, που κρύβει πάντα μέσα του μυστικά κι ιστορίες ανείπωτες, θα αφηγηθεί ιστορίες που τις ακούν μόνο όσοι αγαπούν τα παραμύθια!

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου θα αφηγηθεί το παραμύθι «Μια πριγκίπισσα κι ένα λευκό φτερό…».

Ένα παραμύθι που μας μεταφέρει στην Ανατολή και συγκεκριμένα στην Ινδία. Είναι η ιστορία ένας μαχαραγιά που σπάνια χαμογελούσε. Μόνο σαν έβλεπε την κόρη του την όμορφη Σεντάνα ο ήλιος του έλαμπε στον ουρανό. Το ‘ξερε αυτό  η μητριά της, έβλεπε και την ομορφιά της κόρης και από τη ζήλια και την κακία έλιωνε. Έτσι αποφάσισε να την διώξει  μακριά, σε ένα έρημο νησί και χτίζοντας της ένα παλάτι με μια τεράστια βιβλιοθήκη την αιχμαλώτισε.

Την μάγεψε και την εγκατέλειψε ολομόναχη κρύβοντας το νησί απ όλους και όλa. Ένα ολόλευκο παγώνι γινόταν  τη μέρα και μια όμορφη πριγκίπισσα για όλη νύχτα. Ώσπου μια μέρα ένας νέος ο Αακάρ….

Το παραμύθι είναι βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο της Ζισλέν Ρομάν «Η πριγκίπισσα με το λευκό φτερό» από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Οι κούκλες είναι από το Κουμπί και το βελόνι.

Γενική είσοδος για το παραμύθι: 3 ευρώ

Για τον Σύλλογο Φίλων: Δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί.

Υπενθυμίζεται στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News