Πολιτισμός

Η έλευση του Χριστού στον κόσμο και η σημασία της, στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής είναι αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και ειδικότερα στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Μονογενής Υιός του Θεού κατέβηκε από τον ουρανό στη γη, έλαβε την ίδια με εμάς ανθρώπινη φύση και γεννήθηκε από την Αγία Θεοτόκο

«Χριστός γεννάται, δοξάσατε…», μας αγγέλλει η ορθόδοξη υμνολογία των Χριστουγέννων, φανερώνοντας το μέγα μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως.

Η Γέννηση Του Χριστού αποδεικνύει την ένωση στο πρόσωπό Του, κατά παράδοξο για εμάς τρόπο, των δύο φύσεων Του, της Θείας και της Ανθρώπινης. Επιπλέον, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του Χριστού στον Άνθρωπο.

Ο Άνθρωπος χαίρεται και πανηγυρίζει για την έλευση του Χριστού στον κόσμο. Στέκεται με δέος μπροστά σε αυτό το μέγα γεγονός, στο οποίο βασίζεται η σωτηρία του.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και ειδικότερα στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μέσα από αυτό, εντοπίζονται κρίσιμα θέματα που αναφέρονται στο «σήμερα», ενώ συζητείται διεξοδικά το πολύτιμο, για τον Άνθρωπο, γεγονός της θείας ενανθρωπίσεως.

Όπως πάντα, στην εκπομπή συμμετέχει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος.

Συντονισμός εκπομπής: κ. Δημήτρης Καλυκάκης, τέως Διευθυντής Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η Εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» εύχεται στους αγαπητούς τηλεθεατές του Κρήτη TV, Καλά Χριστούγεννα!

Σχόλια