Αφιέρωμα στον Μάνο και την Αγγελική Ελευθερίου

Πολιτισμός
Αφιέρωμα στον Μάνο και την Αγγελική Ελευθερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,23 Δεκ 2018, 20:30
Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Αφιέρωμα στον Μάνο και στην Αγγελική Ελευθερίου θα είναι η μουσική συναυλία με τίτλο “Στα δικά μας τα σχολεία”, που θα πραγματοποιήσει το μουσικό σχήμα “Νόστιμον Ήμαρ”, με τη στήριξη του Συμποσίου Πολιτισμού, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, αυτή την Κυριακή, στις 8:30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Το εν λόγω ακρόαμα είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου “Χριστούγεννα 2018-Πρωτοχρονιά 2019”.

Το “Νόστιμον Ήμαρ”, με συνεχή ποιοτική παρουσία από το 1985 στον χώρο της μουσικής και της ποίησης, επέλεξε να τιμήσει το έργο ενός σημαντικού πνευματικού δημιουργού που “έφυγε” πρόσφατα. Θα παρουσιαστούν 25 μελοποιημένα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου και ένα της Αγγελικής, μεταξύ των οποίων “Το παλικάρι έχει καημό” (Μίκης Θεοδωράκης), “Μαλαματένια λόγια” (Γ. Μαρκόπουλος), “Η μπαλάντα του οδοιπόρου” (Μάνος Χατζιδάκις), “Δίψασα στην πόρτα σου” (Στ. Κουγιουμτζής), “Άμλετ της Σελήνης” (Θ. Μικρούτσικος) κ.λπ. Θα διαβαστούν χαρακτηριστικά ποιήματα του Μάνου και της Αγγελικής Ελευθερίου.

Το σχήμα “Νόστιμον Ήμαρ” αποτελείται από τους Βίκτωρα Ανδρεαδάκη (μπουζούκι), Γιάννη Αντωνοδημητράκη (μπουζούκι), Ελένη Βασιλάκη (φλάουτο, τραγούδι), Κώστα Γκολέμη (κιθάρα, φυσαρμόνικα), Γιάννη Μαθιουδάκη (τζουράς, ούτι, τραγούδι), Ιωάννα Μπούτζουκα (τραγούδι), Ελένη Νέστορα (τραγούδι), Βασίλη Ξημέρη (τραγούδι), Έφη Περδικογιάννη (απαγγελία), Μιχάλη Σερλιδάκη (μπάσο), Νίκο Σκιαδά (τύμπανα), Μάρω Σωμαράκη (τραγούδι), Μίνω Σωμαράκη (κιθάρα, τραγούδι) και Μαρία Χατζάκη (πιάνο, τραγούδι).

Στην επιλογή και την επεξεργασία βίντεο είναι οι Ελένη Βασιλάκη και Μίνως Σωμαράκης και στην καλλιτεχνική διεύθυνση ο Μίνως Σωμαράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News