«Η εξερεύνηση» - Έξι κρητικά παραμύθια ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους

Πολιτισμός
«Η εξερεύνηση» - Έξι κρητικά παραμύθια ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,21 Δεκ 2018, 20:30
Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου
Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα

Πλούσιο είναι και για την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου με θεατρικές παραστάσεις, συναυλία με τον δημοφιλή ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα αλλά και πολλές εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο.

Συναυλία από τη Φιλαρμονική

Την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της θα δώσει στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 20:30.

Με ένα πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους και  γνωστές κλασσικές επιτυχίες του διεθνούς ρεπερτορίου η Φιλαρμονική εύχεται με τον δικό της τρόπο στους Ηρακλειώτες «Χρόνια Πολλά». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Η εξερεύνηση από το Σχήμα

Την ίδια μέρα στις 20:30, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, το «Σχήμα 7» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά με τίτλο «Η εξερεύνηση». Πρόκειται για 6 κρητικά παραμύθια από την Στέλλα Κουφάκη, μια εκπαιδευτικό που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο.

Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μεταξάκης, Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Νίκος Καλαθάκης, Επιμέλεια ακουστικού υλικού: Άγγελος Αρβανίτης, Φωτιστής: Μανούσος Μαυροφοράκης, Παίζουν οι ηθοποιοί: Tζίνα Κιάφα, Βαρδής Σαμαριτάκης, Χάρης Σουλτάτος, Ελένη Στυλλιανάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο Αθηνά ο Κώστας Μακεδόνας

Την ίδια βραδιά στο κτιριακό συγκρότημα «Αθηνά» (Λ. Ικάρου - νέες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου) στις 19:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας θα δώσει συναυλία στο πλαίσιο της δράσης «Παιχνιδομαζέματα- Δωροσκορπίσματα 2018». Η δράση είναι μία συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου.

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου είναι:

11:00: Κεντρική Σκηνή: Θεατρικό δρώμενο «Χριστούγεννα» από τον Παιδικό Σταθμό «Ουράνιο Τόξο».

17:00: Τραγούδια με την Παραδοσιακή Χορωδία του Αγίου Τίτου.

17:30: Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Ανάγνωση του παραμυθιού: «Με λένε “Πάρη Αδέσποτο’’ Να γίνουμε οικογένεια;» από τη συγγραφέα Αγγελική Δουλγεράκη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

17:30: Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στηρίζει και φέτος τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νοητική Στέρηση «Ροδαυγή». Τα παιδιά της «Ροδαυγής» προσφέρουν ζεστό τσάι στους επισκέπτες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου».

17:30: Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «Άγιος Πολύκαρπος»  κάνει σεμινάριο ψηφιδωτού.

18:00: Τραγούδια με τη Χορωδία Μικρασιατών του Μεγάλου Κάστρου.

18:00: Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παρασκευή μπουγάτσας από τις «Φιλοσοφίες».

18:30: Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: H Ραδιοφωνική εκπομπή «H κυρία Σιντορέ και οι τρεις δοκιμασίες» με παιχνίδια, δώρα και εκπλήξεις και τη Μαρία Καριωτακη «ζωντανά» στο μικρόφωνο.

19:00: Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού με γιορτινά κεράσματα.

19:00: Στο «Σπίτι των Χρωμάτων»: Ο Σύλλογος «Ροδαυγή» φτιάχνει Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

20:00: Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους από την Mnemosyne Photography και τον Εμμανουήλ Κομνηνό με θέμα «Επεξεργασία φωτογραφίας μετά την λήψη και Εκτύπωση».

20:30: Κεντρική Σκηνή: Τραγούδια με τον Μάνο Παπαδάκη.

Facebook: Χριστουγεννιάτικο Κάστρο   

twitter: @XrKastro

instagram: xristougenniatikokastro      

youtube: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ - https://www.youtube.com/watch?v=wr8wvO2oeHs

e-mails: [email protected] - [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News