Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19 στο ΜΦΙΚ

Πολιτισμός
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19 στο ΜΦΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Κυριακή,23 Δεκ 2018, 18:00
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ηράκλειο
Εορταστικές εκδηλώσεις

Κρατώντας τον μίτο από την περσινή χρονιά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξη του καινούριου χρόνου με 10 +1 γιορτινές δράσεις!

Έτσι, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολυμέσων του Μουσείου θα προβληθεί η ταινία «Μια ιστορία για τον Αϊ Βασίλη».

Υπόθεση της ταινίας

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένειά του σε ένα ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο.

Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων.

Κάποια στιγμή υπάρχει έλλειψη τροφίμων στο χωριό, και οι χωριανοί αναγκάζονται να στείλουν τον Νικόλα να δουλέψει ως μαθητευόμενος στον ερημίτη ξυλουργό Ισάκι. Με την σκληρή καθοδήγηση του Ισάκι, ο Νικόλας αναπτύσσει ικανότητες που τον βοηθούν να φτιάξει ακόμη καλύτερα δώρα και να δουλεύει ακόμη πιο γρήγορα. Ο Ισάκι, όμως, που μισεί τα παιδιά, απαγορεύει στον Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί … ή και να χαθεί!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News