«Το ταξίδι της λέξης που έπεσε στη θάλασσα» - Βιωματικό εργαστήρι

Πολιτισμός
«Το ταξίδι της λέξης που έπεσε στη θάλασσα» - Βιωματικό εργαστήρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομιλία
Σάββατο,22 Δεκ 2018, 11:00
Βιβλιοθήκη Φιλολογικού Συλλόγου
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών

Ένα πρωτότυπο, βιωματικό εργαστήρι, που αξιοποιεί τη γραφή ως μέσο για την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας με τίτλο «Το ταξίδι της λέξης που έπεσε στη θάλασσα» πραγματοποιείται στην Κίσσαμο.

Καράβι μας είναι η φαντασία

και προορισμός μας η ενίσχυση της δημιουργικότητας

«Ο άνθρωπος παίζει μόνον εκεί όπου είναι άνθρωπος με την πλήρη σημασία της λέξης και είναι πλήρης άνθρωπος μόνον εκεί όπου παίζει», έγραφε ο Schiller, στις «Επιστολές για την αισθητική παιδεία (15η)».

«Σήμερα είναι γνωστό ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα και μόνο αυτή, μπορεί να πραγματοποιήσει και να αναπτύξει στο παιδί έναν τρόπο ολοκληρωμένης εμπειρίας. Για ν’ αναπτύξουμε τη λογική σκέψη δεν είναι ανάγκη να θυσιάσουμε τη φαντασία: κάθε άλλο», γράφει ο Τζιάνι Ροντάρι στη «Γραμματική της Φαντασίας».

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στη βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου στο Καστέλι, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 11:00 με 12.30 και είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 28220 22478.

Λίγα λόγια για τον συντονιστή

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», & «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία». Συντονίζει τα «Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας» (τμήματα ενηλίκων) που γίνονται στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά και στη βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου στο Καστέλι Κισσάμου. Πολλά από τα έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 8 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά μέχρι σήμερα 25 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.

Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, με αφορμή το βιβλίο του «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», καθώς και σε βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Δημιουργική γραφή-λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη-Ελληνική Μυθολογία».

Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ο.Α.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News