Αυλαία στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια ΔΕΦΝΚ

Πολιτισμός
Αυλαία στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια ΔΕΦΝΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομιλία
Σάββατο,15 Δεκ 2018, 17:30
Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη εορτάστηκαν το 2018 σε ολόκληρο τον κόσμο, με εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις, συνέδρια, απονομή βραβείων σε διαγωνισμούς και παρουσιάσεις βιβλίων σχετικών με το έργο του μεγάλου συγγραφέα.

Οι τελευταίες εκδηλώσεις εκτός Ελλάδας, παρουσία του προέδρου της ΔΕΦΝΚ κ. Γιώργου Στασινάκη, πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, και στο Μπάρι της Ιταλίας, το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου 2018, παρουσία των Αρχών και εκλεκτών διανοουμένων, Ελλήνων και φιλελλήνων.

Στην πατρίδα μας αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2018, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Κομοτηνή, τον Βόλο, τη Μάνη (Στούπα) και τη Λάρισα.

Στην Κρήτη το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο στα Χανιά (Κολυμπάρι, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης), με το Συνέδριο “Η πνευματικότητα στον Νίκο Καζαντζάκη και η σχέση του με την Κρήτη” και συνεχίστηκε στο Ηράκλειο με δύο πολύ ενδιαφέρουσες πνευματικές βραδιές αφιερωμένες στον Κρητικό συγγραφέα, στις 9 Μαΐου και 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο κύκλος των εορτασμών για τα 30 χρόνια δράσης της Εταιρείας κλείνει σήμερα Σάββατο 15 Δεκεμβρίου με εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, συνδιοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου και της Τοπικής Επιτροπής Ν. Λασιθίου της ΔΕΦΝΚ. Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου στις 5:30 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Έφη Μπουκουβάλα-Κλώντζα, φιλόλογος, με θέμα “Ο ποιητής Νίκος Καζαντζάκης: Ενώ έδενε ο σπόρος της Οδύσσειας μέσα του”. Θα ακολουθήσει μουσική με μελοποιημένη ποίηση από το έργο του Ν. Καζαντζάκη, με τη συμμετοχή των μουσικών Λάινε Πάπιτζε (πιάνο), Χρύσανθου Μακράκη (μαντολίνο), Γιώργου Ροβίθη (λύρα), Δημήτρη Χατζάκη (λαούτο) και Βαλάντως Δρακωνάκη (τραγούδι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News