«Ημέρες Φωτογραφίας» στο Πολύκεντρο

Πολιτισμός
«Ημέρες Φωτογραφίας» στο Πολύκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Φωτογραφίας
Παρασκευή,14 Δεκ 2018, 19:00
Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2)
Φωτογραφικές διαδρομές του Μανώλη Παπαδάκη

Ένας από τους κορυφαίους Κρήτες φωτογράφους, ο Μανώλης Παπαδάκης παρουσιάζει τις καλλιτεχνικές του διαδρομές, με μουσική επένδυση, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2).

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού, και είναι η δεύτερη της σειράς «Ημέρες Φωτογραφίας», που ξεκίνησε πρόσφατα με στόχο την ανάδειξη του καλλιτεχνικού έργου φωτογράφων της Κρήτης.

Ο Μανώλης Παπαδάκης, είναι καθηγητής Μαθηματικών, διδάσκει την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας σε μαθήματα και σεμινάρια και είναι μέλος πολλών κριτικών επιτροπών σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, καθώς και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης.

Σε συμμετοχές σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και Μπιενάλε φωτογραφίας τού έχουν απονεμηθεί 141 μετάλλια και έπαινοι, ενώ τον έχουν τιμήσει με τίτλους, τόσο η Διεθνής Φωτογραφική Ομοσπονδία όσο και η  Φωτογραφική Ομοσπονδία Αμερικής.  Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς καταλόγους φωτογραφίας, σε φωτογραφικά περιοδικά, λευκώματα, ημερολόγια κ.ά. και έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις: [Ελλάδα (1989,1997, 2005, 2012, 2015),  Λουξεμβούργο [ (2004),  Γαλλία (2008), Ελβετία (2013)].

Έχει επίσης εκδώσει δύο φωτογραφικά λευκώματα: "Το λιμάνι του Ηρακλείου – εικόνες" και το "Μυρτιά (Βαρβάροι)".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News