Πολιτισμός

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

«Ζωντανεύει» ηγετικές προσωπικότητες του Κόμματος

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος πραγματοποιείται στο Ηράκλειο αύριο, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο σινεμά «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει τον έναν αιώνα Ιστορίας του Κόμματος, γεννώντας έναν πλούτο συναισθημάτων, συγκίνησης και περηφάνιας σ' όσους κρατούν τη σκυτάλη της συνέχισης της ηρωικής αυτής Ιστορίας.

Δομημένο σε διαδοχικές ενότητες, το Ντοκιμαντέρ αξιοποιεί σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αφήγηση, αλλά και δραματοποιημένες σκηνές, μαζί με σύγχρονα πλάνα από τους αγώνες του ΚΚΕ.

«Ζωντανεύει» ηγετικές προσωπικότητες του Κόμματος, «απαγγέλλει» στίχους και κείμενα των δικών μας μεγάλων ποιητών και λογοτεχνών, μιλάει για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο» που το ΚΚΕ παλεύει να φέρει πιο κοντά.

Οι προβολές θα συνεχιστούν στον κινηματογράφο «Βιτσέντζος Κορνάρος» ως εξής: την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

Σχόλια