Πολιτισμός

Cinema

Απολαύστε ταινίες μικρού μήκους στην Ανδρόγεω!

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 9:00 μμ, Ανδρόγεω

Το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους ξεκινά απόψε, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στις 21:00 στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του κτηρίου Ανδρόγεω στο Ηράκλειο.

Στα πλαίσια του Δικτύου Έλληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο AIAL φέρνει στην Ελλάδα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Οι ταινίες, σε ιταλική γλώσσα με υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και της Διεθνής Συνεργασίας.


Οι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα είναι:

Insetti • Έντομα του Gianluca Manzetti, 2017 – 20’

Ένα μικρό έντομο ενεργοποιεί ένα συναγερμό διαμερίσματος. Αυτό το μικρό γεγονός θα σηματοδοτήσει τη συνάντηση μεταξύ του ανιψιού του ιδιοκτήτη, του παλιού και ασταθούς γείτονα και του εκκεντρικού θυρωρού της πολυκατοικίας. Οι τρεις θα βρεθούν φυλακισμένοι σε έναν στροβιλισμό παρερμηνειών και βίας, στους οποίους μπορούν να συμβούν τα πάντα.


Bismillah του Alessandro Grande, 2017 – 14’

Η Σαμίρα είναι Τυνήσια, είναι 10 ετών και ζει παράνομα στην Ιταλία με τον πατέρα της και τον αδελφό της ηλικίας 17 ετών. Μια νύχτα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτήν.


Denise του Rossella Inglese, 2017 – 15’

Η Denise είναι μια έφηβη με εμμονή για την γνώμη των άλλων. Έχει συνειδητοποιήσει ότι παρακολουθείται συνεχώς από μια τηλεκάμερα και εμφανίζεται στον θεατή με τολμηρό και προκλητικό τρόπο.


Birthday του Alberto Viavattene, 2017 – 15’

Νύχτα. Μια παράνομη νοσοκόμα περιπλανιέται μέσα στα δωμάτια ενός γηροκομείου. Το μόνο πράγμα που μισεί περισσότερο από τη δουλειά της είναι οι ηλικιωμένοι. Με την είσοδο της στο δωμάτιο 12, που καταλαμβάνεται από τρεις αδελφές, ανακαλύπτει ότι μια από αυτές μόλις έκλεισε τα εκατό χρόνια: πρέπει να υπάρχει ένα γενέθλιο δώρο κάπου... που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.


Respiro • Αναπνοή του Andrea Brusa και Marco Scotuzzi, 2016 – 7’

Όταν μια πρόσφυγας από την Συρία πρέπει να διασχίσει τα ιταλικά σύνορα, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα πράγμα μπορεί να την σώσει: η αναπνοή της.

Lobster Dinner • Δείπνο με αστακό του Gregorio Franchetti, 2017 – 14’

Ένα ανοιξιάτικο βράδυ στη Ρώμη ο 12χρονος Μικέλε φεύγει από το σπίτι του στα βόρεια προάστια για να πάει στις εργατικές κατοικίες, στο σπίτι του κολλητού του, Λεόνε. Παίρνει μαζί του και μερικούς αστακούς απο το ψυγείο του, τους οποίους η μαμά του Λεόνε εκτιμά πολύ και τους μαγειρεύει για δείπνο, ένα δείπνο με αστακό.
Οι προβολές είναι με είσοδο ελεύθερη.

Σχόλια