Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

Ξανά το θρίλερ «ΜέΝΓΚΕΛΕ» για μία και μοναδική παράσταση

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 9:30 μμ, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Ανεβαίνει στο Ηράκλειο

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις της άνοιξης και του καλοκαιριού σε Ηράκλειο Ρέθυμνο και Χανιά, το Σχήμα 7 παρουσιάζει ξανά το υπαρξιακό θρίλερ του Θανάση Τριαρίδη, αυτή τη φορά με την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα.

Το θεατρικό έργο «ΜέΝΓΚΕΛΕ» ανεβαίνει ξανά για μόνο μία παράσταση το Σάββατο στις 8 Δεκεμβρίου στις 21:30 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης, τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη και το κοινό.

Επίσης, ο Θανάσης Τριαρίδης θα παρουσιάσει, με αφορμή την παραμονή του στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το νέο του μυθιστόρημα «Ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα» στις 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν ο Αντώνης Περαντωνάκης και η Ειρήνη Σαμωνάκη ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κώστας Μεταξάκης και Ράνια Πλατάκη.

 

ΜέΝΓΚΕΛΕ

Αν είσαι, είμαι...

Ένα όνειρο για 2 πρόσωπα σε ένα βαγόνι που μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ένα παιχνίδι μνήμης, αλήθειας και ψευδαίσθησης.

Δυο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας, διοικητικός υπάλληλος κάποιας δημοσίας υπηρεσίας και μια φοιτήτρια, στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο. Όλα ξεκινούν με μια ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων, γρήγορα όμως αυτό το παιχνίδι θα αλλάξει...

 

Το «Μένγκελε» είναι ένα έργο που επιχειρεί να αναμετρηθεί με την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς–Μπιρκενάου. Μια ακραία ηθική παραβολή ή και μια μετα–πολιτική δυστοπία, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και μια ερωτική τραγωδία συμπλέκονται πέρα από τα όρια της ηθικής, στο αόρατο μεταίχμιο όπου η πιο έξαλλη αγάπη συναντιέται με το απόλυτο κακό.

 

Παίζουν:

Κωνσταντίνος Μεταξάκης

Ράνια Πλατάκη

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μεταξάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαδάκη

Φωτιστής: Μανούσος Μαυροφοράκης

Τηλεοπτικό σποτ- Οπτικό υλικό: Μαρία Παπαδάκη

Κατασκευή σκηνικού: Ανδρέας Σαντρουζής , Μανούσος Μαυροφοράκης

Φωτογραφίες: Στέργιος Βενέρης

Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Γιάννης Δημητράκης

Είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976331107

Σχόλια