«Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πολιτισμός
«Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,02 Δεκ 2018, 11:00
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Με την Ελένη Μπετεινάκη

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα «πλημμυρίζει» την 1η και 3η Κυριακή κάθε μήνα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η Ελένη Μπετεινάκη διαβάζει «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» και μαγεύει μικρούς και μεγάλους, ενώ την 3η Κυριακή κάθε μήνα το Μουσείο παρουσιάζει μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

1η Κυριακή του Δεκεμβρίου

Οι περιπέτειες δύο διάσημων καλικάντζαρων του Πι και Φι...

Η  Ελένη Μπετεινάκη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, στον 3ο όροφο του Μουσείου αφηγείται μια ανέκδοτη ιστορία της με μπόλικο γέλιο, φαντασία και… Χριστούγεννα!

Και που δεν φτάνει η πονηριά και οι απίστευτες σκανδαλιές των πιο διάσημων καλικάντζαρων στο κόσμο των παιδιών… Ο Πι κι ο Φι τα δυο δίδυμα καλικαντζαράκια ανακατεύουν όλο τον κόσμο σαν ανεβαίνουν στη γη για το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων προκαλώντας γέλιο, θαυμασμό και… ζημιές.

Όμως έρχεται η στιγμή που την «πατούν» για τα καλά και τότε αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως καμιά φορά στη ζωή τα πράγματα πρέπει να ακολουθούν ένα πρόγραμμα. Ένας  μπακάλης, ένας ράφτης κι ένας μυλωνάς θα τα βοηθήσουν πολύ σ’ αυτό…

Δραστηριότητα: Φτιάχνουμε τα μικροσκοπικά καπέλα των καλικάντζαρων και τις χάρτινες φιγούρες τους…

Τιμή Εισόδου για το παραμύθι: 3 ευρώ

Για τον Σύλλογο Φίλων: Δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης επιθυμεί να υπενθυμίσει στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News