«Ο Εφιάλτης και η Αμαλία», μία ιστορία αγάπης στο κέντρο της Αθήνας  

Πολιτισμός
«Ο Εφιάλτης και η Αμαλία», μία ιστορία αγάπης στο κέντρο της Αθήνας  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώο, συγκινητικό αλλά και πραγματικό, το μικρό αυτό μυθιστόρημα, της Ντόρας Ρίζα, με ήρωες δύο αξιαγάπητα γατιά, θα το λατρέψετε!

Το μικρό αυτό μυθιστόρημα δεν είναι παραλλαγή ενός παραμυθιού όπως η «Λαίδη και ο Αλήτης» ή «ο Παπουτσωμένος Γάτος».

Ούτε είναι και η χιλιοειπωμένη ιστορία μιας κυρίας με πολλές γάτες που την περιβάλλουν.

Είναι μια ρομαντική ιστορία βγαλμένη από την καθημερινότητα του ιστορικού τετραγώνου μεταξύ της πλατείας Κλαυθμώνος και της πολύπαθης οδού Χρήστου Λαδά στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ντόρα Ρίζου μέσα από τα μάτια των αγαπημένων της τετράποδων καθημερινών επισκεπτών, μας μεταφέρει πτυχές της ζωής του κέντρου της Αθήνας.

Αθώο, συγκινητικό αλλά και πραγματικό, το μικρό αυτό μυθιστόρημα με ήρωες δύο αξιαγάπητα γατιά, αποτελεί μια λαμπερή φωνή ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο στην πρωτεύουσα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ντόρα Ρίζου γεννήθηκε και σπούδασε καλές τέχνες στην Αθήνα. Το όνομα της έγινε γνωστό στους κύκλους της μουσικής βιομηχανίας από τα πρώτα της κιόλας βήματα στα ατελιέ της τότε Columbia, ενώ εδραιώθηκε με την πολυετή συμμετοχή της ως καλλιτεχνική διευθύντρια και παραγωγός στη δισκογραφική εταιρία ΛΥΡΑ.

Παράλληλα, με την ιδιότητα της ως ζωγράφος έχει εκθέσει έργα της τόσο σε γκαλερί τέχνης όσο και πολυχώρους σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Από το 2008 η κύρια απασχόληση της είναι ο πολυχώρος Black Duck τον οποίο ίδρυσε στη Χρήστου Λαδά και αποτελεί κεντρικό άξονα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της! Μέσα από την πολύπλευρη δημιουργία της εκφράζει σφαιρική αγάπη για τις τέχνες αλλά και για το κέντρο της Αθήνας το οποίο λατρεύει!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News