«Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες» σε Ηράκλειο και Χανιά

Πολιτισμός
«Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες» σε Ηράκλειο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H διαδραστική θεατρική παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ φτάνει φέτος το Δεκέμβριο με... τρένο στην Κρήτη!

Κατευθείαν από το Θέατρο - Τρένο στο Ρουφ της Αθήνας, όπου παρουσιάζεται για 4η συνεχή χρονιά, το έργο που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά, θα πραγματοποιήσει παραστάσεις για το κοινό στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

«Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει φέρνει τους δυοκαλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή ενός αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα.

Η συνεργασία όμως ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα;

Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά! Από αυτό το παράξενο και μαγικό μέρος κανείς όμως δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!»

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;

Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου και μας ωθεί συχνά, με τρόπο απόλυτο, να απορρίπτουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι.

Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που πάντα γοητεύει  τους μικρούς  και τους μεγάλους θεατές! Η διάδραση με τα παιδιά είναι έντονη στη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν.

Το πρωτότυπο κείμενο υπογράφουν οι, πολυβραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, (ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι με δύο Κρατικά βραβεία, διεθνή διάκριση White Raven κ.ά), ενώ  η  απολαυστική αυτή περιπέτεια, που έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή σε γονείς και παιδιά, έχει μεταφερθεί και σε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος»!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Χανιά, Βενιζέλειο Ωδείο

Σαββάτο 1 Δεκεμβρίου, 17:30 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 11:30

Προπώληση στο Ωδείο

Ηράκλειο, Κινηματοθέατρο Αστόρια

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11:30 και 17:30

Προπώληση στην Αστόρια, και τον Ελευθερουδάκη

Ρέθυμνο, Cineland Παντελής

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 11:30

Προπώληση στο Cineland Παντελής

Εισιτήριο: 8 ευρώ. Ομαδικές κρατήσεις (για περισσότερα από 20 άτομα) στο τηλέφωνο 6985 028588, με εισιτήριο 6 ευρώ.

Παράλληλα ο θίασος θα πραγματοποιήσει παραστάσεις και σε δεκάδες σχολεία των τριών νομών, ενώ τον Φεβρουάριο θα επιστρέψει για παραστάσεις στο νομό Λασιθίου.

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος

Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου

Στίχοι: Έμη Σίνη

Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Έμη Σίνη

Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη

Φωτισμοί: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Ελισσαίος Βλάχος

Ηχογράφηση- editing- mastering: Γιώργος Ζιώτας

Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης

Ερμηνεύουν: Αντώνης Γουγής,  Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιωάννης Μυστακίδης

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News