Πολιτισμός

Βιβλίο

Οι «Μυθοκρουσμένοι» έρχονται να μας παρουσιάσουν τις εξορμήσεις τους

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 7:15 μμ, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Ένα βιβλίο για όλα τα όμορφα μέρη στα οποία έχουν ταξιδέψει οι μαθητές

«Μυθικά» μέρη επισκέφτηκαν οι… «Μυθοκρουσμένοι» οι οποίοι μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) θα μας παρουσιάσουν το βιβλίο «Εσπερινού Μυθοκρουσίες, πεζοστράτια στον τόπο και στο χρόνο, ... όφου όφου».

Οι «Μυθοκρουσμένοι» είναι η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου.

Στο βιβλίο αποτυπώνονται, με φωτογραφίες και περιγραφές, δέκα τέσσερις επισκέψεις των Μυθοκρουσμένων σε «μυθικά» μέρη, δώδεκα στην Κρήτη και δύο εκτός Κρήτης. Το συμπερπάτημα με ειδικούς και φίλους οδήγησε σε βιωματική μάθηση, σε εικόνες, σε εκπλήξεις, σε απορίες, σε αναστοχασμό, σε υπερβάσεις αλλά και σε... συμμετοχή σε αρχέγονα δρώμενα. Ένα ταξίδι που συνεχίζεται…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αρχαιολόγος Δρ. Γαβριλάκη Ειρήνη και ο γεωλόγος, ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά ο μαθηματικός και μουσικός Χάρης Φασουλάς και θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλάκη.

Η βραδιά θα κλείσει με κρητικά εδέσματα και κρασιά του οινοποιείου Διαμαντάκη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 19:15 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου (έναντι παλιού ΚΤΕΛ).

 

Σχόλια