Πολιτισμός

«H Νηστεία των Χριστουγέννων» στον Ορθόδοξο Λόγο

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 25 Νοεμβρίου (ώρα 15:30) πραγματεύεται το θέμα της Νηστείας των Χριστουγέννων, με σκοπό να διερευνηθεί η ωφέλειά της στην υγεία του Ανθρώπου

H δεύτερη πιο μακρά περίοδος νηστείας μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η Νηστεία των Χριστουγέννων. Περιλαμβάνει 40 ημέρες και αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου.

Η Νηστεία των Χριστουγέννων προετοιμάζει το Χριστιανό να δεχτεί τον Νεογέννητο Χριστό. Φανερώνει την πορεία του Ανθρώπου στα Χριστούγεννα.

Η υπόσταση της Νηστείας σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας είναι υλική και πνευματική. Η Νηστεία σημαίνει αποχή από ζωικές τροφές και καθίσταται ωφέλιμη για την υγεία όταν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

Παρέχει τη δυνατότητα φυσικής αποτοξίνωσης από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, ενισχύοντας την αποβολή τοξινών από το σώμα. Παράλληλα, η Νηστεία έχει και πνευματική διάσταση. Η Εκκλησία προτρέπει όλους να νηστεύουμε από τα πάθη, ενδυναμώνοντας την πνευματική μας ελευθερία.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 25 Νοεμβρίου, ώρες 15:30'-16:30' -  στην ΚΡΗΤΗ TV - πραγματεύεται το θέμα της Νηστείας των Χριστουγέννων, με σκοπό να διερευνηθεί η ωφέλειά της στην υγεία του Ανθρώπου, αναδεικνύοντας τη φυσική και την πνευματική της αξία, στην πορεία προς τα Χριστούγεννα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια