default-image

Λάμπρος Φισφής: Η κωμωδία δεν είναι υπερδύναμη που σε αφήνει να λες ό,τι θες

Πολιτισμός
Λάμπρος Φισφής: Η κωμωδία δεν είναι υπερδύναμη που σε αφήνει να λες ό,τι θες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δημοφιλής κωμικός μετέτρεψε σε βιβλίο τις σημειώσεις του και τις μοιράζεται μαζί μας!

Ο Λάμπρος Φισφής «έσκασε» ξαφνικά στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας με το πολυσυζητημένο comedy show «Κάψε το σενάριο» στο Mega.

Έκτοτε η πορεία του είναι σταθερά ανοδική αφού έχει υπογράψει το σενάριο σε τηλεοπτικές σειρές, έχει παρουσιάσει τηλεπαιχνίδια ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το stand up comedy.

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Τετράδια Κωμωδίας», ένα σόου του Λάμπρου τυπωμένο στο χαρτί στο οποίο μπορούμε να ανατρέχουμε όταν η ανάγκη για κάτι ανάλαφρο αναδύεται μέσα από την γκρίζα ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στο neakriti.gr μίλησε για το εάν υπάρχουν όρια στην κωμωδία αλλά και ποιος είναι ο αγαπημένος του Έλληνας κωμικός.

Stand up comedian, ηθοποιός, σεναριογράφος, τώρα και συγγραφέας. Πως αποφάσισες να γράψεις το «Τετράδιο Κωμωδίας»;

Είχα πολλές σημειώσεις και ιστορίες που δεν είχαν βρει το δρόμο τους και ήθελα να τις μοιραστώ με κάποιο τρόπο με τον κόσμο.

Τι πραγματεύεται το βιβλίο σου;

Είναι αυτοτελή κεφάλαια που το καθένα αναλύει ένα ασήμαντο θέμα της καθημερινότητάς μας. Από τα άχρηστα μπαχαρικά που έχουμε στο ντουλάπι μας μέχρι το πώς συμπεριφερόμαστε όταν έρχεται ο λογαριασμός στην ταβέρνα γενικά μου αρέσει να αναλύω τις μικρές λεπτομέρειες που μας συνδέουν.

Από πού αντλείς έμπνευση για τα κείμενα σου;

Παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου και ψάχνω να βρω την κωμωδία εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει. Ψάχνω σαν τον ντεντέκτιβ να βρω αστεία σε καθημερινά πράγματα που όλοι προσπερνάμε.

Λένε πως ο μεγαλύτερος εφιάλτης ενός κωμικού είναι το κοινό να μην γελάσει με τα αστεία του. Πως αντιδράς αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι τέτοιο;

Μαθαίνεις, διορθώνεις, ξανά προσπαθείς, ξανά διορθώνεις μέχρι το αστείο να κάνει το κοινό να γελάσει ή να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Το stand up comedy είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα;

Ναι είναι πολύ διαδεδομένο. Όλο και πιο πολύς κόσμος το εμπιστεύεται για την διασκέδασή του και πλέον έχει φτάσει παντού σε όλη την Ελλάδα. Πλέον κάνουμε περιοδεία με 40 πόλεις και στην Αθήνα πέρσι το Athens Comedy Festival που διοργανώνουμε είχε 14.000 άτομα.

Ποιους stand up comedians θαυμάζεις;

Από Έλληνες τον Χάρι Κλυν και από ξένους πάρα πάρα πολλούς.

Επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση τα τελευταία χρόνια περί σάτιρας, για το πού πρέπει να ξεκινά και πού να σταματά... Εσύ τι πιστεύεις, το χιούμορ έχει όρια;

Επειδή είναι μεγάλη συζήτηση νομίζω ότι θα μου πάρει το μισό σας site για να το απαντήσω. Αλλά σε γενικές γραμμές να πω ότι τα όρια του χιούμορ είναι προσωπικά και είναι εκεί που τα βάζει ο καθένας στην ζωή του. Η σκηνή δεν είναι κάτι διαφορετικό. Και η κωμωδία δεν είναι μια υπερδύναμη που σε αφήνει να λες ό,τι θες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News