default-image

Θεμελιώνεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Φόδελε

Πολιτισμός
Θεμελιώνεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Φόδελε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα Φόδελε τιμά την Αγία Αικατερίνη, την Κυριακή ανήμερα της εορτής της, όπου θα θεμελιωθεί και ο Ιερός ναός που χτίζεται στο όνομά της

Σάρκα και οστά λαμβάνει η επιθυμία του ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα Φόδελε, καθώς ευσεβείς χριστιανοί μέσα από τις δωρεές τους θα επιτρέψουν την κατάθεση του Θεμέλιου Λίθου και την ανέγερση του Ιερού Ναού, αφιερωμένου στη Αγία και Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ημέρα εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της Πανσόφου θα εορταστεί πανηγυρικά, όπως κάθε χρόνο η μνήμη της στην Ιερά Μονή αγίου Παντελεήμονα και θα θεμελιωθεί και ο Ιερός Ναός που χτίζεται στο όνομά της!

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθοδίου Βενριδάκη, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Επίσης μετά το πέρας της Θείας Λατρείας θα τελεστεί αγιασμός και θα κατατεθεί ο Θεμέλιος Λίθος στον υπό ανέγερση παρεκκλήσιο της Μονής επ' ονόματι της Αγίας Αικατερίνης.

Το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα

Το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε είναι από τα πιο γνωστά της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στη χάρη του Αγίου και απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το γραφικό Φόδελε.

Σε μια διαδρομή γεμάτη νερά, πορτοκαλιές και ελιές, το μοναστήρι εντυπωσιάζει με τα έργα τέχνης που φιλοξενεί, αλλά και τα μνημεία που αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της πίστης.

Σήμερα δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ποια ήταν η αρχική του μορφή, αφού σώζεται μόνο ένα μικρό τμήμα της μονής, μαζί φυσικά με το καθολικό, που έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια χάρη στις εργασίες συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News