«Μια σταγόνα δάκρυ»: Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη

Πολιτισμός
«Μια σταγόνα δάκρυ»: Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλίο
Παρασκευή,16 Νοε 2018, 20:00
Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου
«Ένα βιβλίο με ιστορίες που θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε ζήσει» λένε αναγνώστες

Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη με τίτλο «Μια σταγόνα δάκρυ» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο, ένα βιβλίο για το οποίοι όσοι έχουν προλάβει να το διαβάσουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Μαρία Καδιανάκη - Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Ρένα Παπαδάκη - τηλεοπτική παραγωγός, Χρήστος Τσαντής - υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και ο συγγραφέας Μιχάλης Τζανάκης.

«Ο χορός του βιβλίου», με τη Γεωργία Επιτροπάκη και τον Νίκο Δαλαμάγκα.

Είπαν για το βιβλίο

«Με γλώσσα απλή, ύφος λιτό και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο οι πρωταγωνιστές των διηγημάτων της καθημερινής ζωής μεταφέρουν τον αναγνώστη με τη δύναμη του λόγου σε ένα χωροχρονικό ταξίδι σε διάφορα μέρη του νησιού της Κρήτης και όχι μόνο. Ο συγγραφέας με την δυνατή του πένα επαναφέρει ξεχασμένες μνήμες στον καθένα από εμάς, καθώς αυτές οι μικρές ιστορίες θα μπορούσαν να συμβούν στην προσωπική μας ζωή…», Αγησίλαος Κ. Αλιγιζάκης.

«Το βιβλίο “Μια σταγόνα δάκρυ”, του Μιχάλη Τζανάκη, μας χαρίζει 18 διηγήματα, τα οποία είναι εξαιρετικά. Με απλότητα, καθαρότητα και με ψυχή, ο Μιχάλης Τζανάκης μιλά για τα γήινα και καθημερινά, γι’ αυτά που ίσως είναι πιο δύσκολο να μιλήσει κανείς…», Χρήστος Τσαντής.

«Ένα βιβλίο με ιστορίες που θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε ζήσει ή που με κάποιες απ’ αυτές θα μπορούσαμε να ταυτιστούμε… Δάκρυα ικανοποίησης, χαράς, ευτυχίας, συγκίνησης, πόνου, λύπης, απόγνωσης. Μια τόση δα σταγόνα,  που  γίνεται κουκούλι για να κρύψει, αυτά που νιώθει η καρδιά μας…», Κωνσταντίνα Χαριτάκη.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Τζανάκης

Ο Μιχάλης Τζανάκης σπούδασε φιλολογία και εργάζεται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ως διοικητικός υπάλληλος. Τακτικός συνεργάτης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με δημοσιευμένα άρθρα, χρονογραφήματα, αλλά και κριτικές.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί έξι βιβλία του (κυρίως ιστορικά μυθιστορήματα) και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος.

Συμμετείχε σε δύο συλλογές διηγημάτων οι οποίες βραβεύτηκαν  από εκδοτικούς οίκους, καθώς και σε δύο Ποιητικές Ανθολογίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News