Crete Photo Experience: Η Κρητική ιστορία μέσα από τα μάτια φωτογράφων

Πολιτισμός
Crete Photo Experience: Η Κρητική ιστορία μέσα από τα μάτια φωτογράφων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλίδα φωτογράφος, Veronique l’Hoste και η Ελληνίδα φωτογράφος Μαρία Χουλάκη, «φωτογράφισαν» τη Γερμανική Κατοχή στην Κρήτη

Ένα άκρως ενδιαφέρον φωτογραφικό project «τρέχει» τα τελευταία τρία χρόνια στην Κρήτη.

Πρόκειται για το φωτογραφικό project «Crete Photo Experience», σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία σύγχρονων αρχείων για την Κρήτη και η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού με έμφαση στη φωτογραφική αποτύπωση της ζωής στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, το προηγούμενο διάστημα φιλοξενήθηκαν στο Δήμο Πλατανιά, η Γαλλίδα φωτογράφος, Veronique l’Hoste και η Ελληνίδα φωτογράφος Μαρία Χουλάκη, για μια φωτογραφική αποτύπωση στα ίχνη της Γερμανικής κατοχής στην Κρήτη.

Καθώς το θέμα αυτό παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης, η συμπαράσταση σ’ αυτήν την πρωτοβουλία βρήκε σύμφωνο το Δήμαρχο Πλατανιά και τους συνεργάτες του, οι οποίοι συντόνισαν την προσπάθεια των φωτογράφων και τους έδωσαν ανάλογες κατευθύνσεις.

Με τη φωτογράφιση στα ερειπωμένα χωριά του Δήμου Πλατανιά, ένα νέο φωτογραφικό οδοιπορικό ξεκίνησε για τις δυο φωτογράφους, με τη φιλοδοξία να φωτιστεί ακόμη περισσότερο η βαναυσότητα της Γερμανικής κατοχής στην Κρήτη.

Η εν λόγω φωτογράφηση και η φιλοξενία της Veronique l’Hoste εντάσσεται στο project «Crete Photo Experience», το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News