Πολιτισμός

Εκδηλώσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην Αυστραλία

Στον Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης

Στην Αυστραλία θα βρεθεί τις επόμενες μέρες αντιπροσωπία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, με αφορμή σειρά εκδηλώσεων για τον Έλληνα πολιτικό, τις οποίες συνδιοργανώνει το Ίδρυμα με τις Κρητικές Αδελφότητες στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, στις οποίες θα παρουσιαστεί η δεύτερη έκδοση της βιογραφίας “Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης”.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης, σε συνεργασία με την Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, και η δεύτερη την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, σε συνεργασία με την Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας και το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της πόλης. Και οι δύο εκδηλώσεις υποστηρίζονται από τις ελληνικές κοινότητες των δύο πόλεων.

Στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν οι Νικόλαος Παπαδάκης, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Πολυχρόνης Κουτσάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μέρντοχ στο Περθ-συγγραφέας, και Γιώργος Κουκουράκης, επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος. Αποσπάσματα από τη βιογραφία θα διαβάσει ο δάσκαλος-λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Δημήτρης Μιχαλόπουλος, οι πρόεδροι της Αδελφότητας Μελβούρνης Μιχάλης Χουδαλάκης και Σίδνεϊ Ανδρέας Παρλιάρος, ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος Σταύρος Νικηφοράκης και εκπρόσωποι φορέων της ομογένειας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της αντιπροσωπίας του Ιδρύματος στην Αυστραλία έχουν προγραμματιστεί κινηματογραφικές προβολές με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος, ενώ για πρώτη φορά θα προβληθεί το νέο βίντεο παρουσίασης του Ιδρύματος και της οικίας-μουσείου της Χαλέπας.

Παράλληλα, προβλέπεται κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Βενιζέλου και στο μνημείο πεσόντων Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μελβούρνη, ενώ η αντιπροσωπία του Ιδρύματος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί πανεπιστημιακά τμήματα και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε ανάλογα αντικείμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια