«Προσεγγίσεις στην Ιστορία του Κινηματογράφου» στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
«Προσεγγίσεις στην Ιστορία του Κινηματογράφου» στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πρόσω ολοταχώς το τμήμα φιλολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο για να υποδεχθεί με το νέο έτος το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών υπό τον τίτλο «Θεατρικές και Κινηματογραφικές Σπουδές».

Η... «προθέρμανση» γίνεται με ένα ενδιαφέρον και νεανικό συνέδριο με θέμα «Προσεγγίσεις στην Ιστορία του Κινηματογράφου» στο ινστιτούτο μεσογειακών σπουδών στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Μεταπτυχιακή γλωσσολόγος η Κατερίνα Ηλιοπούλου και υποψήφια διδάκτορας φιλολογίας με θέμα τον κινηματογράφο, η Νατάσα Δαδούση, με διαφορετικές αφορμές συμμετέχουν στο συνέδριο «Προσεγγίσεις στην Ιστορία του Κινηματογράφου» του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η μεν Κατερίνα, έδωσε φωνή στη νοηματική γλώσσα στον κινηματογράφο και στην ανάγκη για ενίσχυση της εν λόγω προσβασιμότητας στην 7η τέχνη, ενώ η Νατάσα προσεγγίζει τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας μέσα από κωμωδίες των δεκαετιών του 1950 και 1960.

Πλέον η ευρύνοια και η διεπιστημονική θεώρηση είναι ζητούμενο και πράξη στις ανώτατες σπουδές και στην Ελλάδα κι έτσι ακόμα και οι φιλόλογοι και γλωσσολόγοι βρίσκουν πεδίο δράσης σε αντικείμενα που θεωρούν ευρύτερα την γλώσσα, σε συνδυασμό με την ιστορία και την κοινωνιολογική προσέγγιση.

Είναι ίσως και ένας τρόπος να μειωθεί η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό. Τον επόμενο χρόνο εξάλλου, θα λειτουργήσει στο Ρέθυμνο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών υπό τον τίτλο "Θεατρικές και Κινηματογραφικές Σπουδές".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News