default-image

Η Εκκλησία της Κρήτης τιμά τη μνήμη του κ. Ευγενίου

Πολιτισμός
Η Εκκλησία της Κρήτης τιμά τη μνήμη του κ. Ευγενίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μνήμη του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου, τιμά η Εκκλησία της Κρήτης

Με τη συμπλήρωση των σαράντα ετών από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, εορτάζει η Εκκλησία της Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει ότι, με ομόφωνη απόφαση αυτής θα εορταστεί η επέτειος της συμπλήρωσης τεσσαράκοντα ετών (1978-2018), από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Κρήτης, την Ιεράν Μητρόπολιν Γορτύνης και Αρκαδίας και την Ιεράν Μητρόπολιν Πέτρας και Χερρονήσου και τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, θα ανακοινωνθούν δε προσεχώς εκ των ως άνω Εκκλησιαστικών Επαρχιών.

Συγκεκριμένα, υπό της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθούν, στο Ηράκλειο, τα εξής:

Το Σάββατο 10η Νοεμβρίου 2018, από ώρα 7:00 έως 10:15 π.μ. θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Συνοδικού Ιερού Μνημοσύνου εις τον Παλαιόν Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Ομιλητής θα είναι ο αιδεσιμολ. Πρωτ. Ηλίας Βολονάκης. Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια επετειακής επιγραφής εντός του ως άνω Ιερού Ναού. Περί ώρα 12:15 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί Τρισάγιον επί του τάφου του μακαριστού Πρωθιεράρχου Ευγενίου εις το Κοιμητήριον Αγίου Κωνσταντίνου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 11η Νοεμβρίου 2018, από ώρα 7:00 έως 11:00 π.μ. θα τελεστεί Συνοδική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης θα μιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Μετά την απόλυσιν θα τελεσθεί Συνοδικόν Τρισάγιον ενώπιον της Προτομής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου κυρού Ευγενίου εις τον προαύλειον χώρον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση.

Η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί όλους, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδεφλότητες, τους Εντιμ. Άρχοντες και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης, να αποδώσουμε όλοι μαζί την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον αοίδιμον Πρωθιεράρχην της Αποστολικής Εκκλησίας Εκκλησίας της Κρήτης, Αρχιεπίσκοπον Κρήτης Ευγένιον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News