«Ημερολόγια καταστρώματος» - Η νέα ποιητική συλλογή του Χρ. Σπυρόπουλου

Πολιτισμός
«Ημερολόγια καταστρώματος» - Η νέα ποιητική συλλογή του Χρ. Σπυρόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλίο
Τετάρτη,31 Οκτ 2018, 19:00
Αναλόγιο
Το ημερολόγιο καταστρώματος του ατμόπλοιου “Φολέγανδρος”

Ο Χρήστος Σπυρόπουλος με την ποιητική του συλλογή “Ημερολόγια καταστρώματος” θα βρεθεί την Τετάρτη στο βιβλιοπωλείο “Αναλόγιο”.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τις εκδόσεις “Σαιξπηρικόν” και το “Αναλόγιο”, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας και ποιητής Ζαχαρίας Κατσακός. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αντώνης Περαντωνάκης.

Η συλλογή ποιημάτων του Χρήστου Σπυρόπουλου αποτελεί το ημερολόγιο καταστρώματος του ατμόπλοιου “Φολέγανδρος”. Η συλλογή είναι μια παράσταση με λίγα λόγια και πολλές σιωπές. Ο καπετάνιος και ο νεαρός Μάνθος συζητούν, θυμούνται και επιθυμούν. Η μοναξιά του καθενός μετατρέπεται σε μαζί. Όλο το σκηνικό συμμετέχει στην εικονοποιία του Σπυρόπουλου. Οι γλάροι, το κύμα, οι παλιές φωτογραφίες και φυσικά το καράβι.

Η εικόνα του παππού, κρεμασμένη στο καρφί της, σημαδεύει τον διάλογο των γενεών. Οι γενιές ανταλλάσουν την αγωνία τους. Η παλιά αναμετριέται με τις μνήμες της και τα κέρδη της είναι η εμπειρία. Η νέα είναι βέβαια ορμητική, μα όλο ρωτά. Σ’ αυτό το ταξίδι, που όλα αλλάζουν, μόνη σταθερή είναι η πορεία. Αλλά ποιος είναι ο προορισμός; Είναι η Κρήτη; Είναι μια ουτοπία;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News