Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Το νησί των σκλάβων» - Μια εναλλακτική παράσταση ενάντια στην καταπίεση

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 9:00 μμ, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

“Το νησί των σκλάβων” του Γάλλου συγγραφέα Πιέρ ντε Μαριβό παρουσιάζει στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στις 3, 4, 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, η θεατρική ομάδα “4”.

Ένα κείμενο του 1725 διαποτισμένο με τις αρχές του Διαφωτισμού, την εποχή που ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ δημοσίευε το “Κοινωνικό συμβόλαιο”.

«Η προσπάθειά μας είναι από το τότε να έρθουμε στο σήμερα. Παραμένουμε απόλυτα πιστοί στο κείμενο, βάζουμε σκηνοθετικά στοιχεία από τον γαλλικό Μάη του ’68 και φτάνουμε στο σήμερα, που δεν έχει σημασία ο τόπος, αλλά οι κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώνονται οι σχέσεις καταπιεστών-καταπιεσμένων, εργαζομένων-εργοδοτών, δούλων-αφεντικών.

Στόχος μας δεν είναι να παράγουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να συμβεί “ίσως” κάτι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η σκηνοθεσία είναι της Ρούσσας Μαρκάκη. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Αμανατίδης, Βασιλική Καρυστινού, Ελένη Κνιθάκη, Γεωργία Ξυλούρη και Παναγιώτα Παρασκευοπούλου.

Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Μικέλας Παπαδουλάκη και του Γιώργου Κοκολάκη, ενώ την κατασκευή μάσκας έχει κάνει ο Γιάννης Διαλινός.

Σχόλια