Πολιτισμός

Ομιλία

Ομιλία της ιστορικού Κατερίνας Αναγνωστάκη για τον Β' ΠΠ

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 7:00 μμ, Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Το παράδειγμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου

Η ιστορικός Κατερίνα Αναγνωστάκη θα μιλήσει την επόμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, με θέμα «“Να σου πω, παιδί μου, τι έγινε”: Μας ενδιαφέρει η προσωπική μαρτυρία στη διδασκαλία της ιστορίας; Το παράδειγμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου».

Η ομιλία, την οποία διοργανώνει η Ένωση Φιλολόγων νομού Ηρακλείου, εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα προσεγγίσει το θέμα της χρήσης των προφορικών προσωπικών μαρτυριών ως πηγών για την ιστορία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Κατερίνα Αναγνωστάκη έχει σπουδάσει Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου είναι σήμερα υποψήφια διδάκτορας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έρχονται από τη σύγχρονη ιστορία και επικεντρώνονται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στα ζητήματα μνήμης και στη διδακτική της Ιστορίας. Επαγγελματικά ασχολείται με την ιστορική έρευνα και την εκπαίδευση ενηλίκων. Η τρέχουσα έρευνα στην οποία συμμετέχει αφορά την ιστορία των Εβραίων της Κρήτης.

«Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν.

Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - “Φαγητό με την Αγάπη μας”) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια