Πρεμιέρα με «Το μετέωρο βήμα του πελαργού»

Πολιτισμός
Πρεμιέρα με «Το μετέωρο βήμα του πελαργού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τετάρτη,24 Οκτ 2018, 18:00
Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Η καρδιά της Κρήτης χτυπά... κινηματογραφικά στα Χανιά!

Με μια ταινία-σταθμό στον νεότερο διεθνή κινηματογράφο ανοίγει την Τετάρτη η αυλαία του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Είκοσι επτά χρόνια μετά τη δημιουργία του, στην οθόνη του φεστιβάλ στις 8 το βράδυ θα προβληθεί “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Την έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις άνθρωποι οι οποίοι συνδέθηκαν με την Θόδωρο Αγγελόπουλο στη ζωή και στη δημιουργία:

- Η κ. Φοίβη Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου, σύντροφος στη ζωή και παραγωγός των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου,

- Η κ. Ελένη Καραΐνδρου, συνθέτρια, και

- Ο κ. Γιώργος Αρβανίτης, διευθυντής φωτογραφίας.

Το 1991, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σκηνοθέτησε “Το μετέωρο βήμα του πελαργού”, την πρώτη ταινία της τριλογίας των συνόρων, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και τη Ζαν Μορό - ένα σημαντικό φιλμ για τα πολιτικά αδιέξοδα, για τα διαταραγμένα και ασαφή σύνορα λόγω των πολέμων και των εμφύλιων συγκρούσεων. Σύνορα εθνικά, φυσικά ή ακόμα και συμβολικά.

150 ταινίες!

Το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου. Περισσότερες από 150 ταινίες, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος περιεχομένου, αλλά και κινηματογραφικής τέχνης, συγκροτούν το φετινό πρόγραμμα.

Μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και σημαντικός αριθμός από animation εντάσσονται σ’ αυτό. Επίσης ειδικές προβολές, αφιερώματα, και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για σχολεία, στο πλαίσιο της δράσης “cineΜαθήματα”.

Για δέκα ημέρες η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά κινηματογραφικά στα Χανιά! Όσοι βρεθούν στο 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, μεταξύ άλλων, θα ζήσουν εμπειρίες μοναδικές!

Δωρεάν δελτία εισόδου

Η είσοδος στην προβολή θα γίνει με δωρεάν δελτίο εισόδου, το οποίο το κοινό μπορεί να προμηθευτεί - με σειρά προτεραιότητας - από τη γραμματεία του φεστιβάλ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σήμερα από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ (πληροφορίες στο 6970/651.153).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News