«Τι φάση;» - Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Οξφόρδη!

Πολιτισμός
«Τι φάση;» - Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Οξφόρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Οξφόρδη

Την πολυβραβευμένη παράσταση “Τι φάση;”, σε κείμενα των φοιτητών της Ομάδας και του Ματέι Βισνιέκ, θα παρουσιάσει στην Οξφόρδη η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστήμιου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η παράσταση “Τι φάση;”, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Αντωνάκης και στην οποία συμμετέχουν 25 φοιτητές, απέσπασε 6 κορυφαία βραβεία στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας το 2017, και το ταξίδι αυτό στην Αγγλία έρχεται ως επιβράβευση της πολύ σοβαρής δουλειάς που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης εδώ και 36 χρόνια που λειτουργεί η Ομάδα.

Την πρόσκληση στην Αγγλία έκανε ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και η Θεατρική Ομάδα “Πράξη” του ίδιου Πανεπιστημίου, που έχει και την ευθύνη της οργάνωσης εκεί.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στην αίθουσα “Assembly Hall” στο Cheney School of Oxford, στις 7 το απόγευμα, με υπέρτιτλους.

Στην αποστολή, που θα αναχωρήσει από Ηράκλειο την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και θα επιστρέψει από Αγγλία τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, συμμετέχουν οι Γιώργος Αντωνάκης (σκηνοθέτης), Βασίλειος Ράπτης (μεταδιδακτορικός ερευνητής), Δημήτριος Χαλκιαδάκης (φοιτητής Φυσικού), Δημήτριος Κατσαούνης (φοιτητής Μαθηματικού), Παναγιώτα Χνάρη (φοιτήτρια Μαθηματικού), Ελένη Δανδούτη (φοιτήτρια Ιατρικής), Χριστίνα Εφραίμογλου (φοιτήτρια Βιολογικού), Εμμανουέλα Βερνάδου (μεταπτυχιακό Βιολογικού), Θεοχάρη Κυριακίδου (φοιτήτρια Βιολογικού), Ανατολή-Γεωργία Παλλα (απόφοιτος Π.Κ.), Κωνσταντίνος Πολιτάκος (φοιτητής Φυσικού-συγγραφέας), Μάρθα Ορφανάκη (φοιτήτρια Βιολογικού), Ασπασία Παπανικολάου (φοιτήτρια Βιολογικού), Μαρία Λυκάκη (απόφοιτος Π.Κ.), Δάφνη Μινοπούλου (φοιτήτρια Χημικού), Άγγελος Σινογεωργός (μεταπτυχιακό Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών), Δανάη Νικολαντωνάκη (φοιτήτρια Βιολογικού), Μαρία Θεοδωράκη (απόφοιτος ΑΤΕΙ-μέλος ΘΟΠΚ), Παναγιώτης Γεωργαντής (απόφοιτος Π.Κ.-βιολόγος ερευνητής), Γεώργιος Αβραμίδης (απόφοιτος Μαθηματικού Τμήματος UOC), Ροδούλα Ζιούβα (φοιτήτρια ΤΕΤΥ), Μαριάμ-Ελένη Ωραιοπούλου (διδακτορικό Ιατρικής), Ευάγγελος Παντούλας (τεχνικός ήχου και φωτισμού), και Γεώργιος Φλουρής (φοιτητής Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών).

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Κώστα Φασουλάκη, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και τον πρύτανη του Π.Κ. κ. Οδυσσέα Ζώρα και το Πρυτανικό Συμβούλιο, για τη σημαντική συμβολή τους στην παρουσίαση της παράστασης στην Οξφόρδη της Αγγλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News