Η «Τρικυμία» του Σαίξπηρ σε νέες παραστάσεις

Πολιτισμός
Η «Τρικυμία» του Σαίξπηρ σε νέες παραστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,19 Οκτ 2018, 21:00
Αστόρια
Στο σανίδι η τελευταία περίοδος του Σαίξπηρ

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του καλοκαιριού και ύστερα από απαίτηση του κοινού του Ηρακλείου, η ΘΟΚΝΗ επιστρέφει με νέες παραστάσεις της “Τρικυμίας” την ερχόμενη Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο “Αστόρια”.

«Σας περιμένουμε όλους να ζήσουμε μαζί καινούργιες περιπέτειες σε νέες θάλασσες. Η ομάδα μας επιλέχθηκε να παρουσιάσει την παράσταση “Τρικυμία” του Σαίξπηρ και να διαγωνιστεί για τα βραβεία του 8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας. Σας περιμένουμε όλους να μας εμψυχώσετε στις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στην “Αστόρια”, για να πάμε στο φεστιβάλ γεμάτοι από τη θετική σας ενέργεια. Το έργο μας έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου 2018 και έτυχε συγκινητικής υποδοχής από το κοινό σε όλες τις παραστάσεις που δώσαμε έκτοτε.

Η “Τρικυμία”, ένα από τα πιο γοητευτικά και παράξενα έργα της τελευταίας συγγραφικής περιόδου του Σαίξπηρ, είναι μια πολυσήμαντη πικρή κωμωδία πάνω στα ανθρώπινα πάθη. Αναδεικνύει τα παιχνίδια της εξουσίας σε όλη τους την ποικιλία, από το τραγικό και το παράλογο μέχρι το πλέον γελοίο. Ταυτόχρονα είναι και μια αναμέτρηση του ανθρώπου με τη φύση, ένας προβληματισμός πάνω στη δυνατότητά του να την εξουσιάσει.

Κυρίως, όμως, η “Τρικυμία” δείχνει την αναμέτρηση του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό, με τις προτεραιότητές του, με τις σχέσεις του. Το νησί όπου ξεβράζονται οι ναυαγοί της γίνεται ένας μαγικός καθρέφτης, που αποκαλύπτει στον καθένα τι πραγματικά είναι και τι κατά βάθος επιθυμεί. Ενώ, λοιπόν, αρχικά η “Τρικυμία” φαίνεται σαν μια ιστορία εκδίκησης που καταλήγει - σχεδόν αφελώς - σε μια ιστορία συγχώρεσης, εντέλει είναι μια ιστορία συμφιλίωσης με τα ανθρώπινα, μια κατάφαση στο γένος των ανθρώπων. Αν μη τι άλλο, η “Τρικυμία” είναι ένα μαγευτικό παραμυθόδραμα, ένα τελευταίο “στραφτάλισμα” της σαιξπηρικής ποίησης, λίγο προτού ο ποιητής εγκαταλείψει την τέχνη του και λίγα χρόνια αργότερα την ίδια τη ζωή.

Ωριμότεροι πια, σας προσκαλούμε στο σκάφος της “Τρικυμίας” για δύο ακόμα συναρπαστικά ταξίδια.

Η ΘΟΚΝΗ, στηρίζοντας ενεργά τον Σύλλογο Φίλων Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ “Αναγέννηση”, διαθέτει τα έσοδα μίας εκ των δύο παραστάσεων. Στις 19 Οκτωβρίου και ώρα 9 το βράδυ δίνουμε δυναμικό “παρών”, για να ενισχύσουμε όλοι μαζί το έργο του Συλλόγου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΘΟΚΝΗ.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ προπώληση γίνεται στα βιβλιοπωλεία “Αναλόγιο” και “Ελευθερουδάκης”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News