Εντυπωσιακές εικόνες από το Monitor Fest 2018

Πολιτισμός
Εντυπωσιακές εικόνες από το Monitor Fest 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε αυλαία το μεγαλύτερο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Κρήτη

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε τις πύλες του το εργοστασιακό συγκρότημα «Αθηνά», με τα εγκαίνια των εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, αλλά και τις παρουσιάσεις των έργων από τους δημιουργούς.

Τα έργα δεκάδων καλλιτεχνών από την Κρήτη και ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στις - ειδικά διαμορφωμένες για το Monitor Fest - αίθουσες του συγκροτήματος Αθηνά, περιμένοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου να τα ανακαλύψουν.

Μεταξύ των Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην καλλιτεχνικές εκθέσεις του φεστιβάλ είναι: η Δήμητρα Μπουρίτσα, ο Σπύρος Δρακάτος και η Τόνια Αυγουστάκη, η Nικολέτα Μπαλοθιάρη (Skafandro), ο Lazy Snail, οι Dot Creative Studio, η Στέλλα Χαιρέτη, η Μαρία Βύρρα, ο Δημήτρης Μουγκός και η Θεανώ Γιαννέζη, ο Στέλιος Παπαρδέλας, ο Κώστας Μακρινός, η Φιόνα Έλλη Σπαθοπούλου και η Μαριλένα Κουβίδη. Ενώ, αναμένεται και μία ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα Privilege, υπό την επιμέλεια της Χρυσάνθης Καμπουράκη.

Όπως κάθε χρόνο, το Monitor Fest διαθέτει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα: Εικαστικά, performance, μουσική, θέατρο, ποίηση και ταξίδι, παραστατικές τέχνες, αλλά και καλλιτεχνικά εργαστήρια είναι όλα όσα μπορούν να απολαύσουν οι Ηρακλειώτες τις επόμενες δύο – περίπου – εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι το Monitor Fest 2018 θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, με τις εκδηλώσεις, φέτος, να λαμβάνουν χώρα στο εργοστασιακό συγκρότημα «Αθηνά» στη Λεωφόρο Ικάρου, πλησίον του νέου ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στις καλλιτεχνικές εκθέσεις είναι δωρεάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News