Έδωσαν χρώμα στους τοίχους του 1ου Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού

Πολιτισμός
Έδωσαν χρώμα στους τοίχους του 1ου Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τοίχοι του σχολείου μετά την εικαστική παρέμβαση των παιδιών και της ομάδας “Ζω-Δρω” απέκτησαν μια υπέροχη εικόνα, μια πολύχρωμη νότα χαράς!

“Ξαναχτύπησε” πάλι δημιουργικά, χαρίζοντας χρώμα και ζωντάνια, η εθελοντική ομάδα “Ζω-Δρω” που έχει βαλθεί να αλλάξει το περιβάλλον γύρω της. Η νέα δράση της ομάδας έγινε μαζί με τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αλικαρνασσού.

Οι εθελοντές της ομάδας μαζί με τους μαθητές του σχολείου μεταμόρφωσαν τους ψυχρούς και άχρωμους - έως προχθές - εξωτερικούς τοίχους του σχολικού κτηρίου, “πλημμυρίζοντάς” τους από τη μια στιγμή στην άλλη με χρώματα και σοφά μηνύματα.

Σημαντική βοήθεια, εκτός από τα παιδιά, στη νέα αυτή δημιουργική κίνηση της ομάδας, προσέφεραν ο γυμνασιάρχης του σχολείου κ. Μιχάλης Σφυράκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και ο κ. Στέλιος Χαχλάκης, ο οποίος έχει φυτώριο και προσφέρθηκε να καθαρίσει τα δέντρα από τα ξερά κλαδιά που ακουμπούσαν τους τοίχους και το πεζοδρόμιο, για να μπορέσουν στη συνέχεια η ομάδα και τα παιδιά να εκφραστούν με χρώματα και ιδέες. Σημαντική επίσης για τη δράση αυτή ήταν η βοήθεια της ζωγράφου Nikol Pytha και του αντιδημάρχου Γιώργου Βλαχάκη.

Όπως θα δείτε μέσα από τις φωτογραφίες του ρεπορτάζ, η αλλαγή στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου είναι εμφανής. Οι τοίχοι του 1ου Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού μετά την εικαστική παρέμβαση των παιδιών και της ομάδας “Ζω-Δρω” απέκτησαν μια υπέροχη εικόνα, με τους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες να τους δίνουν μια πολύχρωμη νότα χαράς! Η κίνηση αυτή αποτέλεσε μια ακόμα ομαδική, εθελοντική δράση, και αυτό γιατί το μότο της εθελοντικής ομάδας “Ζω-Δρω” είναι ότι «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!».

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη δράση το χάρηκαν με την ψυχή τους, μα ακόμα περισσότερο οι γείτονες και οι διερχόμενοι, που είδαν κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο στην περιοχή τους, η οποία αμέσως πήρε μια άλλη όψη και γέμισε με χρώμα, αισιοδοξία και ελπίδα.

Η ομάδα

Η εθελοντική ομάδα “Ζω-Δρω” είναι μια δράση που δίδει το κίνητρο σε πολίτες που θέλουν να δράσουν και να προσφέρουν στη γειτονιά και στον τόπο που ζουν. Στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει όχι μόνο την εικόνα των κάδων και του δρόμου, αλλά και τη διάθεση των πολιτών, στέλνοντας το περιβαλλοντικό μήνυμα σε όλους, ότι «πρέπει να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους».

Ως ομάδα υπάρχει και δημιουργεί εδώ και τρία χρόνια στην πόλη του Ηρακλείου. Αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές ομάδες “υιοθεσίας” χώρων πρασίνου. Τα μέλη της είναι άνθρωποι δραστήριοι, με καλλιτεχνική προσωπικότητα και δημιουργική αισθητική.

Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις εικαστικές παρεμβάσεις τους δίνουν χρώμα και ζωντάνια σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία μέχρι χθες ήταν αφημένα στη φθορά του χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News