Πολιτισμός

Μάθετε τα πάντα για τη συντήρηση παλαιτύπων στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ζητήματα διάσωσης και ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησής της

Για πρώτη φορά φέτος, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, θα γιορτάσουμε μαζί με το Δήμο Ηρακλείου την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης γιορτής, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων που λειτουργεί στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Το Τμήμα Συντήρησης Παλαιτύπων της Βικελαίας, δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2017, χάρις στην χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Πέραν των εργασιών που αφορούν στην συντήρηση, αφενός των σπανίων παλαιτύπων και αφετέρου στο πλούσιο αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης, στόχος του Τμήματος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει με οργανωμένες ξεναγήσεις, ομάδες μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητών, αλλά και άλλων ενδιαφερομένων, για ζητήματα διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Όσοι επιθυμούν να ξεναγηθούν στο εργαστήριο και να γνωρίσουν τα μυστικά του επαγγέλματος του συντηρητή, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2813 409 740 ή στο email: ergastirio@heraklion.gr, καθημερινά 8.00-14.30.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από 12.00-13.00 από τον υπεύθυνο συντηρητή του τμήματος κ. Φίλιππο Λαμπράκη.

Σχόλια