Πολιτισμός

Στη Γερμανία διδάσκονται Νίκο Καζαντζάκη!

Σεμινάριο στην Γερμανία για τον μεγάλο Κρητικό στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.

Εβδομαδιαίο σεμινάριο προσφέρεται σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου «Ludwig-MaxiMiLians-universität» με θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Κρητικού συγγραφέα.

Στο ακαδημαϊκό χειμερινό εξάμηνο 2018/2019 προσφέρεται στους φοιτητές ενός μεγάλου αριθμού τμημάτων, όχι μόνο των Νεοελληνικών σπουδών, το σεμινάριο με «Από την Οδύσσεια στον Αλέξη Ζορμπά: Η ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη» (μτφ. από τον γερμανικό τίτλο «Von der Odyssee zur Askese: Leben und Werk von Nikos Kazantzakis»).

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην προσέλευση φοιτητών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που ενδιαφέρονται για την ελληνική λογοτεχνία.

Στόχος είναι να αναδείξει τον Νίκο Καζαντζάκη μέσα από το έργο του και να κάνει γνωστό το όνομά του σε νέους φοιτητές κι ερευνητές που προέρχονται από ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Υπεύθυνη η Δρ. Ευανθία Τσίγκανα

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου είναι η Δρ. Ευανθία Τσίγκανα, Πρόεδρος του γερμανικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Διδάσκει ως εντεταλμένη καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών και Βυζαντινολογίας καθώς και στο Ινστιτούτο Κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου από το 2010.

Το Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Ludwig-Maximilians-Universität München, Λουδοβίκειο-Μαξιμιλιάνειο Πανεπιστήμιο του Μονάχου) είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και κατέχει σταθερά την πρώτη θέση ανάμεσα στα γερμανικά πανεπιστήμια κατόπιν αξιολόγησης από γερμανούς φορείς περιοδικά (CHE-Ranking, Focus) καθώς και από διεθνείς (Shanghai Ranking, Nesweek).

Το Πανεπιστήμιο του Μονάχου έχει ένα ευρύτατο φάσμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, με 150 θέματα διαθέσιμα σε διάφορους συνδυασμούς σπουδών. Το 15% των 50.000 φοιτητών του πανεπιστημίου προέρχονται από το εξωτερικό.

Σχόλια