Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Σπήλαιο» - Η πιο πρωτότυπη cyberpank μουσική παράσταση

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, 9:30 μμ, Φουγάρο

Η πιο πρωτότυπη cyberpank μουσική παράσταση «κατηφορίζει» στο Ηράκλειο

Μετά την ευρωπαϊκή της περιοδεία, και πριν την εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το «Σπήλαιο» ανεβαίνει στο «Φουγάρο» του εργοστασιακού συγκροτήματος Αθηνά στο πλαίσιο του Monitor Fest 2018.

Το «Σπήλαιο» έρχεται στο Ηράκλειο για δύο παραστάσεις, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 10 μ.μ. και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 9:30 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα cyber pank ορατόριο για τέσσερις φωνές, σαντούρι, πιάνο, ηλεκτρική κιθάρα και live electronics σε σύλληψη και λιμπρέτο Έλλης Παπακωνσταντίνου σε μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση Τηλέμαχου Μούσα.

Στην παράσταση το "Σπήλαιο" η Ομάδα ODC (ODC Ensemble), που ιδρύθηκε από την Έλλη Παπακωνσταντίνου, φέρνει στο σήμερα την αιώνια σύγκρουση Γνώσης και Αλήθειας με την παραμόρφωσή τους στον χαοτικό κόσμο των fake news και της fake life του διαδικτύου.

«Ένας καταιγισμός όλων των αισθήσεων.

Η όραση, η ακοή, και πάνω από όλα ο νους,

πάλευαν να συλλάβουν αυτό που συνέβαινε…

Ένα συγκλονιστικό, απόλυτα μοναδικό εγχείρημα.»

(Κριτική με την ευκαιρία της παρουσίασης

του έργου στο Aalborg Operafestival της Δανίας)

 

Εγκώμια για το «Σπήλαιο» στον διεθνή Τύπο

Ο βρετανικός Τύπος έγραψε για την παράσταση το «Σπήλαιο»: «Ένα εκπληκτικό έργο σύγχρονης τέχνης που όπως και το προηγούμενο έργο της ομάδας (Revolt AthenΣ που απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στο BE Festival 2017) συνδέει τη λυρική όπερα με το live video και τις pop media εικόνες για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο σχόλιο. Σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη γιατί είναι ένα έργο που μας απομακρύνει από κάθε θεατρική κοινοτοπία.»

Οι κριτικές στο Άλμποργκ ήταν τόσο ενθουσιώδεις που οδήγησαν τον καλλιτεχνικό διευθυντή να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: «Το Σπήλαιο είναι το καμάρι μας... Είμαστε περήφανοι που παρουσιάσαμε αυτήν την παράσταση στο δανέζικο κοινό.»

«Το Φεστιβάλ Όπερας της Κοπεγχάγης χτυπάει στον παλμό της avant-garde», ο τίτλος μιας από τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση. «Η παράσταση είναι παράξενη και όμορφη, βρώμικη και σκοτεινή. Η ομάδα εξερευνά κάθε πτυχή του σπηλαίου σε αυτήν την cyberpank opera.»

Μια διεθνής συμπαραγωγή που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Creative Lenses), του Danish Arts Council.

 

Είσοδος:

Προπώληση: 12 ευρώ / Ανέργων - φοιτητών 12 ευρώ / κανονικό 14 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Βιβλιοπωλείο Λέξις (οδός Έβανς)

 

«Το σπήλαιο»

Σύλληψη, λιμπρέτο Έλλη Παπακωνσταντίνου

Μουσική σύνθεση–ενορχήστρωση: Τηλέμαχος Μούσας

Περφόρμερ–μουσικοί: Blaine L. Reininger, Τηλέμαχος Μούσας, Αναστασία Κατσιναβάκη, Βιβή Πέτση, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη

Δραματουργική συνεργασία: Στέλλα Ράπτη, Tanja Diers

Πιάνο–μουσική διδασκαλία: Αναστασία Κατσιναβάκη

Σαντούρι: Μαριλένα Χρυσοχοΐδη

Pedals & effects Blaine L. Reininger

Ηλ. κιθάρα & effects Tηλέμαχος Μούσας

Σχόλια