Πολιτισμός

Δωρεάν μαθήματα μουσικής για παιδιά στο Ηράκλειο

Οι Χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συνεχίζουν τις ακροάσεις

Συνεχίζονται οι ακροάσεις από τις χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Τα τμήματα τα οποία αφορούν οι συγκεκριμένες ακροάσεις είναι:

* Παιδικής Χορωδίας ( για παιδία από Α’ Δημοτικού έως 13 χρονών)

* Νεανικής Χορωδίας (για παιδιά και νέους από 14 έως 22 χρονών)

* Μικτής Χορωδίας ( για ενήλικες έως 55 χρονών)

Οι ακροάσεις γίνονται στο 8ο Δημοτικό σχολείο, Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8.

Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο τηλέφωνο 6974768650, κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Οι πρόβες της Μικτής χορωδίας γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 20:30 – 22:00, της Παιδικής κάθε Σάββατο 12:00 -13:00 και της Νεανικής 13:00 με 15:00

Για τα παιδιά που δεν γνωρίζουν μουσική, παραδίνονται δωρεάν μαθήματα θεωρίας της μουσικής και Σολφέζ.

Η ιστορία πίσω από την Παιδική – Νεανική Χορωδία

Η Παιδική - Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ), μετά από εισήγηση του Γιώργου Πιτσούλη-νυν Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου-, υπό την διεύθυνση της Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, έχει συμπράξει με την συμφωνική ορχήστρα της Νομαρχίας καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 εως 12 χρονών (παιδική χορωδία) και τμήμα Νεανικής χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά.

Το 2017 συνεργάστηκε με την ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου.

Επίσης συμμετέχει στα μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τον διεθνούς φήμης Μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου. Από τον Οκτώβριο του 2010 την διεύθυνση της χορωδίας έχει η Λένα Χατζηγεωργίου.

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ) υπό την διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου  Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ και την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λ. Καρυτινού. Από το 2015 συνεργάζεται με τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιό Στέφανο Κορκολή. Το 2017 η χορωδία αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Π. Μπαρμπάτη.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια από την Αναγέννηση έως σύγχρονα. Από τον Οκτώβριο του 2010 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η Λένα Χατζηγεωργίου.

Σχόλια