Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Σου αρέσει η υποκριτική; Ο Γιώργος Καραμαλέγκος σε ένα Physical Lab στο Ηράκλειο!

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 4:00 μμ, Vikela

Ένα διήμερο σεμινάριο υποκριτικής, με καθοδηγητή το Γιώργο Καραμαλέγκο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο

Το πιο ενδιαφέρον σεμινάριο υποκριτικής πρόκειται να διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πρόκειται για το διήμερο σεμινάριο Physical Lab: ένα διεθνές θεατρικό εργαστήρι υποκριτικής και performance.

Το Physical Lab, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, στο χώρο «Vikela», επί της οδού Βικέλα 25.

Τι είναι το Physical Lab;

Όσοι συμμετάσχουν στο Physical Lab θα δουλέψουν σώμα, φωνή, κείμενο, συναίσθημα και φαντασία. Στόχος τους είναι η έρευνα τεχνικών της υποκριτικής τέχνης για την αναζήτηση μιας αυθεντικής ερμηνείας.

Μέσα από σωματική έρευνα όλοι οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με παρορμήσεις, αυτοσχεδιασμό, και τη σύνδεση με τον λόγο/κείμενο. Θα εστιάσουν στον κάθε ηθοποιό προσωπικά για την απελευθέρωση από υποκριτικές συνήθειες.

Είναι απαραίτητο οι ηθοποιοί να ξέρουν έναν μικρό μονόλογο ή έναν διάλογο με έναν παρτενέρ, είτε από θεατρικό έργο είτε από κινηματογραφικό.

Το σεμινάριο καθοδηγεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εργαστηρίου Γιώργος Καραμαλέγκος.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καραμαλέγκος

Ο Γιώργος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής. Είναι ιδρυτής του εργαστηρίου, ιδρυτικό μέλος του TmesisTheatre, και του Physical Fest (International Physical Theatre Festival).

Έχει δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και ερμηνεύσει παραγωγές που έχουν περιοδεύσει στη Βρετανία και διεθνώς. Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης χορογραφίας στο United Solo Festival στη Νέα Υόρκη για την παράσταση «Wolf Red» του Tmesis Theatre, την οποία σκηνοθέτησε και χορογράφησε.

Έχει διδάξει και σκηνοθετήσει στις σχολές LAMDA, RADA, Drama Centre, και The Actors Centre στο Λονδίνο, William’s College στις ΗΠΑ, και έχει καθοδηγήσει όλα τα σεμινάρια του Physical Lab τα τελευταία επτά χρόνια διεθνώς.

Η τελευταία του θεατρική παραγωγή στο Λονδίνο, ήταν ένα multidisciplinary performance βασισμένο στην Μήδεια του Ευριπίδη.

Έπαιξε στο «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη τον ρόλο του Νικόλαου Μαριακάκη, και πρόσφατα στο «Ματωμένο Γάμο», σε adaptation και σκηνοθεσία του George Richmond-Scott στο Λονδίνο.

Οργάνωση Σεμιναρίου: Κατερίνα Ζουρίδη - Ιωάννα Σταμούλη

Τηλέφωνα κρατήσεων: Κατερίνα 6997982906, Ιωάννα 6974493447 και VIKELA 6974369464

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά άτομο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή προκαταβολής ύψους 40 ευρώ, για την κατοχύρωση της θέσης.

Η προκαταβολή μπορεί να κατατεθεί στην τράπεζα Alpha bank (Αρ.λογ. 667-002101-189010: Παπαδάκης Γεώργιος και Ζουρίδη Αικατερίνη). Η πληρωμή γίνεται μόνο με μετρητά.

* Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

(Σε περίπτωση που έχει καταβληθεί η προκαταβολή και τελικά ο ενδιαφερόμενος δεν συμμετέχει στη δράση τα χρήματα της προκαταβολής δεν επιστρέφονται.

Διατηρούμε το δικαίωμα, λόγω μικρής προσέλευσης κόσμου, να ανακαλέσουμε το σεμινάριο έως και δύο ημέρες πριν.)

Σχόλια