Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Ακροάσεις στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων - Δηλώστε συμμετοχή

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, 12:00 μμ, Δήμος Ηρακλείου

Ξεκινά ο τρίτος κύκλος ακροάσεων για συμμετοχή στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου

Ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους που παίζουν όργανα συμφωνικής ορχήστρας για τη συμμετοχή τους μέσω ακροάσεων στο σύνολό της, απευθύνει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου.

Οι ακροάσεις διενεργούνται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ώρες 12:00 - 17:00, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης είναι ένας θεσμός που δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου για να μυήσει τους σπουδαστές μουσικής που ζουν στην Κρήτη στην ερμηνεία των αριστουργημάτων της συμφωνικής μουσικής.

Σκοπός και στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι τα παιδιά να εκπαιδεύονται στη μουσική σύμπραξη με συνομηλίκους τους, αλλά και διαφορετικής ηλικίας και πείρας μουσικούς και να αποδίδουν μουσικά έργα στην αρτιότερη, τεχνικά και ερμηνευτικά δυνατή μορφή τους. Ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε σπουδαστή μουσικής που συμμετέχει σ΄ αυτή την ορχήστρα, να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για τη συγκρότησή του ως ολοκληρωμένου μουσικού και να βοηθήσει στην επαγγελματική του ανέλιξη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν δύο έργα ελεύθερης επιλογής. Στην περίπτωση που η συνοδεία πιάνου είναι απαραίτητη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τον δικό τους συνοδό πιανίστα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κ. Ζαμπία Αγιασώτη στο 2813.404990 καθημερινά από 09:00-13:00 ή στο e-mail: orchestra.youth.heraklion@gmail.com.

 

Σχόλια