«Μινωική Αισθητική» - Πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση

Πολιτισμός
«Μινωική Αισθητική» - Πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση
Κυριακή,30 Σεπ 2018, 18:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Μία πρωτότυπη και συνάμα εντυπωσιακή έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Έκθεση σχεδίων του τμήματος «Τεχνικός συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων» των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ηρακλείου Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου παρουσιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Μινωική Αισθητική, μελέτη μέσα από τη δημιουργία» πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο ισόγειο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στα δύο Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Μετρική Ανάλυση – Αρμονικές Χαράξεις», με στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις αρχές αισθητικής και αρμονίας στη μινωική τέχνη, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην ανάγνωση των αρχαίων έργων.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί από την εκπαιδεύτρια ενηλίκων Γεωργία Μάρκου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο βασίστηκε σε συγκεκριμένα εκθέματα του Μουσείου, που αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης και αφορμή έμπνευσης για τις σύγχρονες δημιουργίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News