Διάσημοι σεφ στο street food festival

Πολιτισμός
Διάσημοι σεφ στο street food festival

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρώματα και αρώματα της κρητικής κουζίνας στον Άγιο Νικόλαο

Πλήθος επώνυμων προσκεκλημένων στο street food festival στον Άγιο Νικόλαο. Με «street food festival» γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα τουρισμού.

Με μια μοναδική εκδήλωση γιόρτασε χθες ο Άγιος Νικόλαος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η περιοχή της Κιτροπλατείας πλημύρισε από χαμογελαστούς ανθρώπους που δοκίμαζαν με χαρά την παραδοσιακή αυθεντική Κρητική κουζίνα, απολαμβάνοντας εκλεκτές ποικιλίες κρασιών.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνδιοργάνωσαν για δεύτερη συνεχομένη φορά με απόλυτη επιτυχία μια βραδιά αφιερωμένη στις τοπικές γεύσεις, τη γαστρονομία και την οινογνωσία.

Ο Αγιορείτης πατήρ Επιφάνειος ξακουστός για τις νοστιμότατες συνταγές του

Όλα βασίστηκαν σε μια ιδέα του γνωστού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη που υπήρξε και βασικός συνεργάτης στην παρουσίαση των μοναδικών εδεσμάτων που μαγείρεψαν κυριολεκτικά στο δρόμο τα μεγάλα γκουρμέ εστιατόρια των πεντάστερων ξενοδοχείων της περιοχής καθώς και τα εστιατόρια της πόλης του Αγίου Νικολάου, της Ελούντας και των γύρω περιοχών, αποδεικνύοντας πως η περιοχή έχει αρχίσει να γίνεται γαστρονομικός προορισμό.

Εξαιρετικά τιμητική η παρουσία κορυφαίων Ελλήνων σεφ όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Μυρσίνη Λαμπράκη, ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Πατήρ Επιφάνειος από το Άγιον Όρος, η Αθηνά Γκαμπούρα αλλά και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης,  όπου μπροστά στο κοινό που ξεπέρασε τις 3.000 παρουσίαζαν τα μαγειρέματα τους και αρωμάτιζαν την ατμόσφαιρα με τα μπαχαρικά τους.

Εντυπωσιακή η παρουσία των οινοποιών της Ανατολικής Κρήτης. Έδειξε για μια ακόμα φορά πως ο κρητικός αμπελώνας πρωτοπορεί, δημιουργεί και μεγαλουργεί τα τελευταία χρόνια, συμπληρώνοντας γευστικά τα μοναδικά παραδοσιακά φαγητά και τις δημιουργικές πινελιές των σεφ, συνθέτοντας ένα μοναδικό καμβά για την ανάδειξη μιας νέας τοπικής κουζίνας με εξωστρεφή διάθεση, έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο.   

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η Αναστασία Μπιτζιλέου με τον Μιχάλη Ατσαλάκη

Τα ελληνικά τοπικά προϊόντα είχαν την τιμητική τους και το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο από τα κεράσματα των λαχταριστών λιχουδιών και γλυκών.

Ο Άγιος Νικόλαος, η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη, τίμησε με αυτό τον τρόπο  την Κρητική παράδοση και την δημιουργική Κρητική κουζίνα με ένα μοναδικό τρόπο κάνοντας «street food».

Αναμφισβήτητα ήταν μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη και κλείνουμε με την ευχή των παρουσιαστών της εκδήλωσης  Αναστασίας Μπιτζιλέου και  Μιχάλη Ατσαλάκη: «Μακάρι του  χρόνου να έχουμε την ευκαιρία ξανά να γεμίσουμε τον Άγιο Νικόλαο από χρώματα και αρώματα»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News