Πολιτισμός

«Σύμβολα και Συμβολισμοί» - Μια σπουδαία έκθεση με έργα 40 καλλιτεχνών

Η έκθεση «Σύμβολα και Συμβολισμοί» παρουσιάζεται στο Μαλεβίζι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο.

Η έκθεση με τον τίτλο «Σύμβολα και Συμβολισμοί», στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 40 δημιουργοί από την Κρήτη και την Αθήνα, έχει ως θέμα τη σύγχρονη αγιογραφία και διακρίνεται σε δύο ενότητες:

Η πρώτη ενότητα φιλοξενεί έργα καταξιωμένων σύγχρονων Κρητών Αγιογράφων και ψηφιδογράφων που συνίστανται σε φορητές εικόνες, νωπογραφίες, ψηφιδωτά, έργα με αναφορές στα αρχαία Φαγιούμ, καθώς και έργα γλυπτικής και κεραμικής τέχνης. Η ενότητα αυτή σκοπό έχει να δείξει την σημερινή αγιογραφία μέσα στο πλαίσιο της βυζαντινής παράδοσης, καθώς και την εξελικτική πορεία της αγιογραφικής τέχνης.

Στη δεύτερη ενότητα φιλοξενούνται έργα σύγχρονων δημιουργών, με τα οποία προσεγγίζεται με άλλη ματιά η θρησκευτική αντίληψη, όχι πλέον σαν λατρευτικό μέσο, αλλά ως Τέχνη. Κατ' αυτόν τον τρόπο, σύγχρονα εικαστικά έργα  αντλούν έμπνευση και συνομιλούν με έργα λατρευτικής τέχνης και κατ' επέκταση με τον επισκέπτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Το ωράριο λειτουργίας της Πινακοθήκης είναι:

Σάββατο: 10:00 – 15:00

  • Κυριακή: 10:00 – 15:00
  • Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά
  • Τετάρτη: 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00
  • Πέμπτη: 09:00 – 13:00 & 17:30 – 20:00
  • Παρασκευή: 10:00 – 14:00

Υπενθυμίζεται ότι σε ειδικές αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκη Μαλεβιζίου εκτίθεται μόνιμα τμήμα του έργου του αείμνηστου ζωγράφου Μπότη Θαλασσινού, το οποίο στο εξής θα προβάλλεται εκ περιτροπής στην ομώνυμη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου μπορούν να επισκέπτονται σύλλογοι, μαθητές και φορείς σε γκρουπ κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 2810831117. Επίσης, το κτίριο της Πινακοθήκης διαθέτει ένα σύγχρονο αμφιθέατρο για τη διοργάνωση ομιλιών, συνεδρίων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων, χωρητικότητας 120 ατόμων και φουαγέ που μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον έως και 50 άτομα. Το αμφιθέατρο είναι πλήρως εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά μέσα (ηχητική εγκατάσταση, οθόνη προβολής, κλπ), διαθέτει σύνδεση WiFi, ρυθμιζόμενο φωτισμό και ο χώρος είναι πλήρως κλιματιζόμενος.

Σχόλια