Πολιτισμός

Cinema

Προβολή της ταινίας «Ψεύτης Ήλιος»

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 7:30 μμ, Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Η ταινία «Ψεύτης Ήλιος» του Νικήτα Μιχάλκοφ παρουσιάζεται την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:30 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού. (Μονής Αγκαράθου 9 & Κοσμά Ζώτου γωνία).

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο ήλιος του Μιχάλκοφ είναι εκτυφλωτικός.

Βαθιά πολιτική, ευαίσθητη, νοσταλγική, η ταινία γοητεύει τον θεατή με τις θαυμάσιες εικόνες της που ανασύρονται από μνήμες μακρινές.

Εικόνες ήσυχων, φαινομενικά, ημερών κοντά στη φύση, στις αρχές της σταλινικής τρομοκρατίας - εικόνες ήρεμων κι ευτυχισμένων, φαινομενικά, προσώπων, ουσιαστικά προδομένων από τον ήλιο της επανάστασης του 1917.

Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, Μέγα βραβείο κριτών Φεστιβάλ Καννών στο Νικήτα Μιχάλκοφ και πολλές υποψηφιότητες.

 

Υπόθεση:

Βρισκόμαστε στη Σοβιετική Ένωση του 1936. Ο ήρωας της επανάστασης, συνταγματάρχης Κοτόφ, περνά ειδυλλιακές καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό του, παρέα με τη νεαρή γυναίκα του, την εξάχρονη κόρη του και τους συγγενείς της γυναίκας του, παλαιούς ξεπεσμένους αριστοκράτες μιας άλλης εποχής. Η ηρεμία τους θα διαταραχτεί με την εμφάνιση του πρώην αρραβωνιαστικού της γυναίκας του και προστατευόμενου της οικογένειας, ύστερα από δεκάχρονη απουσία.

 

Ο Ντμίτρι είναι ένας όμορφος νεαρός, που γοητεύει αμέσως τους ανθρώπους του σπιτιού, με την πνευματικότητα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, αν και κανείς δεν γνωρίζει που βρισκότανε κατά την απουσία του. Ακόμη και η εξάχρονη Νάντια πέφτει θύμα της γοητείας του. Ο γερο-Κοτόφ, όμως, δε ξεγελιέται εύκολα. Βρισκόμαστε σε εποχή σκληρού σταλινισμού και η επίσκεψη του Ντμίτρι, κρύβει σκοτεινά κίνητρα...

Trailer

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=1gPzpr08hFk

Είναι μια ταινία αριστούργημα που οφείλουμε να παρακολουθήσουμε.

Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - "Φαγητό με την Αγάπη μας") των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια