Πολιτισμός

O Γκάρεθ Όουενς φωτογραφίζεται στο μέρος όπου άλλοτε ζούσε ο Έβανς

Στα σκαριά βρίσκεται ένα υπέροχο φωτογραφικό project με σημείο αναφοράς τη Κρήτη, από τους «Photosapiens»

Ένα ακόμη project που θα μείνει αξέχαστο, είναι προ των πυλών, από τη φωτογραφική ομάδα «Photosapiens».

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό project στο οποίο πρωταγωνιστούν μοναδικές προσωπικότητες, με κοινό σημείο αναφοράς την Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «Photosapiens» φωτογράφησαν το Δρ. Γκάρεθ Όουενς στη Βίλα Αριάδνη, στο μέρος - δηλαδή - όπου διέμενε πριν από πολλά χρόνια ο Βρετανός Σερ Αρθουρ Εβανς.

Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες, ο Ελληνοβρετανός καθηγητής, ποζάρει μπροστά από μία καρέκλα, στην οποία καθόταν κάποτε και ο ίδιος ο Έβανς.

(Ο Γκάρεθ Όουενς μαζί με τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας «Photosapiens», Μάρα Γιαμαλή και Σπύρο Ανδρουλάκη)

Για τη φωτογράφηση ο ο Σπύρος Ανδρουλάκης, από τους «Photosapiens», αναφέρει τα εξής:

«I-QE-KU-RJA: Τι είναι αυτό; Είναι “λέξη” για την έγκυο θεότητα, δείγμα μινωικής συλλαβικής γραφής από το αρχαιότερο σε παγκόσμιο επίπεδο έντυπο υλικό, όπου πάνω από έναν αιώνα και παρέμενε άλυτο το τι μπορεί να γράφει ο Δίσκος της Φαιστού.

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε πάνω από δέκα χρόνια μελέτης για την αποκωδικοποίηση του και κατάφερε να δώσει ερμηνεία σε μια από τις πολυσυζητημένες γραφές στην ιστορία της ανθρωπότητας που, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος έχει αναγνωσθεί πάνω από το 90%.

Νιώθουμε μεγάλη τιμή που ο Δρ. Γκάρεθ Όουενς φωτογραφήθηκε από την ομάδα μας σε έναν χώρο που για αυτόν, αλλά και για τους Κρητικούς σημαίνει πολλά, στο μέρος που έμενε πολλά χρόνια πριν ένας άλλος Βρετανός ο Σερ Άρθουρ Έβανς, ο άνθρωπος που ανέσκαψε το παλάτι της Κνωσού.

Ευχαριστούμε για την άδεια και πολύτιμη βοήθεια το Ερευνητικό Κέντρο Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών (Βίλα Αριάδνη) και τον Δρ. Κωστή Χρηστάκη.»

Γνωρίστε τους «Photosapiens» ΕΔΩ.

Σχόλια