default-image

«Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» στις Νύχτες Πρεμιέρας

Πολιτισμός
«Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» στις Νύχτες Πρεμιέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη του πολιτισμού και της διανόησης ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ “Αναζητώντας τον Καζαντζάκη” στην Αθήνα. Η προβολή του ντοκιμαντέρ, που είναι γεμάτο Κρήτη, με μεγάλο μέρος των γυρισμάτων να έχει γίνει στο νησί, άνοιξε το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελεί μια σημαντική δουλειά που προβάλλει την Κρήτη, συμμετείχε με τη στήριξή της η Περιφέρεια Κρήτης, και στην πρεμιέρα παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης.

Μέσα από τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη όπως παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ αναδεικνύεται με τρόπο σαφή αλλά και γλαφυρό η κρητική ψυχή. Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι Κρητικός, Έλληνας αλλά και πολίτης του κόσμου.

Ο Νίκος Καζαντζάκης όρισε όχι μόνο την εποχή του, αλλά πολύ πέρα απ’ αυτήν. Το ντοκιμαντέρ είναι μια “πινελιά” στο πορτρέτο του συγγραφέα, αλλά ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό ταξίδι, που με πρωτοτυπία, τόλμη και σεβασμό μάς αποκαλύπτει πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News