«Η ποίηση της μνήμης» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Πολιτισμός
«Η ποίηση της μνήμης» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη νέα του παραγωγή με τίτλο “Η ποίηση της μνήμης” εγκαινιάζει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Ο τίτλος της έκθεσης συνδέεται με το ζήτημα της μνήμης, το οποίο διαπραγματεύονται ο επιμελητής της έκθεσης Ελευθέριος Οικονόμου και 16 καλλιτέχνες. Το θέμα και η σημασία της μνήμης έχει ερευνηθεί σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης σκέψης και δημιουργίας και έχει απασχολήσει φιλοσόφους, φιλολόγους, ψυχαναλυτές και ανθρώπους των τεχνών.

Στην έκθεση συμμετέχουν τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών που ταξιδεύουν και εγκαθίστανται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως στην πόλη του Βερολίνου.

Με μια πολύχρονη εμπειρία και έρευνα πέρασαν από τη διαδικασία γεγονότος και μυθοπλασίας, την αποθήκευσαν, κοίταξαν στο μέλλον και δημιούργησαν έργα με σημασία για τη σημερινή τους ζωή. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι ένα αμάλγαμα από διαφορετικές τάσεις που εκφράζονται μέσω της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, των εκτυπώσεων και των εγκαταστάσεων.

Η διάρκειά της έκθεσης, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, είναι έως τις 31 Ιανουαρίου 2019, ενώ θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα, οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News