Γιορτή μουσταλευριάς στους Αθανάτους

Πολιτισμός
Γιορτή μουσταλευριάς στους Αθανάτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγύρι
Σάββατο,22 Σεπ 2018, 18:00
Αθανάτους
Μία πεντανόστιμη γιορτή με γεύση φθινοπώρου

“Γιορτή μουσταλευριάς” θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στους Αθανάτους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αθανάτων, με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και τη σύμπραξη του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου.

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον οργανωτή, είναι «να ανασύρουμε και να επεξεργαστούμε μνήμες και εμπειρίες των μεγαλύτερων, να δημιουργήσουμε μνήμες στους μικρότερους και να αναδείξουμε την ιστορία του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά».

Στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου θα εκτίθενται προϊόντα που παράγονται από το σταφύλι. Με ελεύθερη είσοδο, από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την παρασκευή μουσταλευριάς από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων και “κιοφτεριών” από μέλη του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου.

Στις 7 το απόγευμα θα γίνουν δύο ομιλίες, η πρώτη για τη “χρυσή εποχή” της σουλτανίνας (1945-1965) από τον υποψήφιο διδάκτορα Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σπύρο Δημανόπουλο και η δεύτερη για τα προβλήματα της αμπελουργίας μετά το 1985 και τις προοπτικές που διανοίγονται, από γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηρακλείου.

Στις 8 το βράδυ ο Χρήστος Ζηδιανάκης θα τραγουδήσει τραγούδια και μαντινάδες που σχετίζονται με το αμπέλι, ενώ η ομάδα χορού των Αθανάτων θα παρουσιάσει παραδοσιακούς κρητικούς χορούς. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του “μαέστρου” -λυράρη Βαγγέλη Αλεξάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News