Οι μαθητές μαθαίνουν τα «μυστικά» της τυπογραφίας

Πολιτισμός
Οι μαθητές μαθαίνουν τα «μυστικά» της τυπογραφίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές θα υλοποιήσει και φέτος το Μουσείο Τυπογραφίας

Μαθητές όλων των βαθμίδων θα ανακαλύψουν τη «μαγεία» της τυπογραφίας, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά.

Τα προγράμματα:

  • Συγκεκριμένα, για τους μαθητές νηπιαγωγείων και των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού, το Μουσείο υλοποιεί το πρόγραμμα «Τα αποτυπώματα μίας κουκίδας». Η μικρή κουκίδα που μεταμορφώθηκε σε λαμπερό ήλιο θα ζήσει για πάντα, με τη βοήθεια ενός παζλ, ενός τυπογραφικού πιεστηρίου.
  • Ο Δίσκος της Φαιστού, το παλαιότερο γνωστό δείγμα τυπογραφίας στον κόσμο, καλεί τους μαθητές της Β', Γ' και Δ' δημοτικού να τον γνωρίσουν και να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στα ιδεογράμματά του, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο δικός μας δίσκος της Φαιστού».
  • Οι μαθητές (από Β' έως ΣΤ' δημοτικού) θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι ακριβώς κάνει ένας δημοσιογράφος και τι σημαίνει «έγκυρη ενημέρωση», πώς τυπώνεται μία εφημερίδα και ποια είναι η μεγαλύτερη «καταστροφή» που μπορεί να συμβεί σε ένα τυπογραφείο. Στο τέλος, ως μαθητευόμενοι δημοσιογράφοι, φτιάχνουν τη δική τους εφημερίδα, μέσα από το πρόγραμμα «Μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει».
  • Για τα γυμνάσια και λύκεια, οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις διαμορφώνονται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του κάθε σχολείου και εστιάζουν στη μόνιμη έκθεση για την Ιστορία της Γραφής και των Γραφικών Τεχνών, στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Τυπογραφίας, στη γνωριμία με το επάγγελμα του δημοσιογράφου και την έκδοση εφημερίδας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News