Πολιτισμός

Βιβλίο

«Ο Ανεπιθύμητος νεκρός» του Γ. Πράτανου στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 7:30 μμ, Το μυθιστόρημα του Γ. Πράτανου «Ο ανεπιθύμητος νεκρός» του Γ. Πράτανου στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων «Νίκου Καζαντζάκη» και οι εκδόσεις «Διόπτρα» παρουσιάζουν το βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Πράτανου.

Πρόκειται για το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: «Ο Ανεπιθύμητος νεκρός» και η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).

Ο «Ανεπιθύμητος Νεκρός», ένα μυθιστόρημα, που από την πρώτη στιγμή γοητεύει τον αναγνώστη, με τις αναμνήσεις μίας Ελλάδας που δεν υπάρχει πια, μια καταβύθιση στις σκέψεις ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς όλων των εποχών, αλλά κυρίως η διαδρομή ενός ανθρώπου που ήταν λεύτερος γιατί δεν φοβόταν να πεθάνει.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κατερίνα Ζωγραφιστού, καθηγήτριας Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και μέλος της Συν. Επ. της ΔΕΦΝΚ και ο συγγραφέας.

Με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Χαρταετός.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ελένη Καζαντζάκη έχει να επιτελέσει ένα θλιβερό καθήκον: Να θάψει τον άντρα της, που πέθανε στη Γερμανία, μακριά απ’ την πατρίδα του. Μαζί με την πνευματική παρακαταθήκη του Νίκου Καζαντζάκη, όμως, κληρονομεί και τους δύο πανίσχυρους εχθρούς του συζύγου της, το επίσημο Ελληνικό Κράτος και την Εκκλησία.

Τις επόμενες δέκα ημέρες θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, προδοσίες και προσβολές και για μόνη διαφυγή θα έχει τις αναμνήσεις από τη συναρπαστική ζωή με τον μεγάλο στοχαστή. Η αρχική αποστροφή της προς τον Καζαντζάκη… Το αναπάντεχο φλερτ του… Ο αντισυμβατικός τρόπος με τον οποίο την προσκάλεσε να μείνουν στη Μόσχα… Ο διωγμός τους από το κατεστημένο και τα χαμένα Νόμπελ για τα οποία τόσο αγωνίστηκαν…

Την ίδια ώρα, σε μια Αθήνα που μόλις ξεπερνάει το σοκ των πολέμων, ο νεαρός Φρέντυ Γερμανός αναλαμβάνει το πρώτο μεγάλο ρεπορτάζ της καριέρας του: Να καλύψει δημοσιογραφικά την επικείμενη κηδεία, τις προθέσεις του απλού λαού, αλλά και τις απίστευτες μηχανορραφίες που στήνονται προκειμένου ο Καζαντζάκης να μη λάβει την τελευταία τιμή που του πρέπει στην Ελλάδα.

Σχόλια