«Όταν βραδιάζει» - Αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη

Πολιτισμός
«Όταν βραδιάζει» - Αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μουσικοχορευτική ποιητική παράσταση-αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη “Όταν βραδιάζει...”, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο κάστρο της Φορτέτζας.

Πρόκειται για μια παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Τάσο Λειβαδίτη με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατό του.

Ο Τάσος Λειβαδίτης γεννήθηκε το βράδυ της Ανάστασης του 1922 και έκλεισε απροσδόκητα τα μάτια στις 30 Οκτωβρίου του 1988. Η ζωή του ήταν πολυτάραχη, πλούσια σε αλλαγές, συχνά βίαιες. Μια ζωή ποικιλότροπα σκληρή για έναν άκρως ευαίσθητο ιερουργό της ποίησης.

Εξέδωσε 25 ποιητικές συλλογές. Στίχοι του μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιώργο Τσαγκάρη, τον Βαμβακάρη, τον Πλέσσα, τον Μπιθικώτση, τον Κορίνθιο και άλλους. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε περισσότερες από δέκα ξένες γλώσσες. Έγραψε ακόμη σε συνεργασία με τον Κώστα Κοτζιά τα σενάρια των ελληνικών ταινιών “Ο θρίαμβος” και “Η συνοικία το όνειρο”.

Την παράσταση προλογίζει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιητής και προσωπικός φίλος του Τ. Λειβαδίτη, Γιώργος Δουατζής, με αφήγηση γεγονότων από τη ζωή και το έργο του ποιητή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News